Blog

Gastauteurs – 17 november 2021

Er warmpjes bij zitten

Er warmpjes bij zitten’, dat is zeker als het buiten koud is echt belangrijk voor het goed functioneren van lichaam en geest.

Lees meer
Blog – 16 november 2021

Een weekend eet-pret voor de hele familie

Voor werk ben ik drie weken in Amerika en ik heb geluk. Ik maak een heerlijk weekend met eet-pret voor de hele familie mee. Van pompoenen tot chili tot Collard Greens uit de Zuidelijke Staten. Een weekend vol muziek, lekker eten en blije mensen.

Lees meer
Restaurant recensies – 3 november 2021

Aanschuiven in Brugge

Tot de pret van de voorbereiding van een stedentrip hoort voor mij steevast het opsporen van goede, redelijk geprijsde restaurants. Michelin heeft voor zaken met een goede prijs-kwaliteitverhouding een speciale aanduiding. Niet een ster, maar een ‘biebje’, een bib Gourmand. Je kunt op Michelin-sites het filter ‘bibje’ toepassen – visueel vertaald met het rode lachende hoofd van het Michelinmannetje – en je krijgt een overzicht van de erkende restaurants op dit vlak.

Lees meer
Boekrecensies – 2 november 2021

Succesvolle Seizoensrecepten

Succesvolle Seizoensrecepten is het 65ste kookboek van Sonja van de Rhoer. Sonja schreef 30 jaar elke week een culinaire column in Trouw. En daarnaast ook heel veel kookboeken.

Lees meer
Blog – 1 november 2021

‘Groentespektakel’ in herfstkleuren!

‘Groentespektakel’ in herfstkleuren! Ik ben niet vegan, maar wel gek op groenten. Bijna ongemerkt verdwijnt vlees langzaam uit mijn systeem. Het is voor mij een sport om met groenten iets zo spectaculairs te bereiden dat het een vleesgerecht kan evenaren of zelfs kan overtreffen!

Lees meer
Blog – 27 oktober 2021

Viva de friet

Eén ding kunnen we België niet ontzeggen. Het is het land van de friet. De Belgen zijn de eersten om dit beeld te nuanceren. Ga maar eens naar het Frietmuseum in Brugge, waar je veel wetenswaardigheden te zien en te horen krijgt. De aardappel stamt uit Peru. Peru zou wel vierduizend variëteiten van de aardappel

Lees meer
Restaurant recensies – 21 oktober 2021

Restaurant ‘Het Bosch waterfront kitchen’

Restaurant ‘Het Bosch waterfront kitchen’ op het Jollenpad 10, 1081 KC te Amsterdam. Een chic restaurant met een eigentijdse innovatieve keuken. Met de keuken van 8 hebben we een aantal keer per jaar een meeting met aansluitend een lunch of diner. José is altijd heel goed met het uitkiezen van bijzonder lekkere restaurants. Dit keer

Lees meer
Favoriet – 19 oktober 2021

Crock-Pot Express, wat een openbaring

Tijdens de eerder beschreven stoofathon die Bord Bia, de Irish Food Board vorige week organiseerde in de Kookfabriek Amsterdam, waar topchefs met culinaire experts nieuwe stoofgerechten met Iers rundvlees ontwikkelden, werd er gewerkt met de Crock Pot Express, een multicooker. Dit was overigens geen sponsor. Alle betrokkenen, waaronder de chefs,  waren enorm onder de indruk

Lees meer
Blog – 18 oktober 2021

Stoofathon met stoofgerechten 2.0

Het stoven van sukade, rib of runderlappen is populair in Nederland. Vaak is het grootmoeders recept met ui, laurier, kruidnagel en ontbijtkoek. Maar de belangrijkste leveranciers van het vlees voor onze stoofpot, de Ierse boeren met het grasgevoerde rundvlees, daagden topchefs en culinaire experts uit nieuwe gerechten te ontwikkelen, oftwel stoofgerechten 2.0.

Lees meer
Blog – 12 oktober 2021

Appels, appelsap en appelstroop

De natuur laat niet met zich sollen, nee, de natuur solt met ons. Zo kan het gebeuren dat je uit je hele boomgaard amper fruit oogst. Maar er zijn ook jaren, zoals het afgelopen jaar het geval was, dat je zoveel appels hebt dat je echt heel hard moet werken om de hele oogst veilig

Lees meer
Favoriet – 7 oktober 2021

De lekkerste appeltaarten op een rij

Het is weer volop tijd voor appels! Hoe vaak zien we niet bij een restaurant buiten een bord staan met de tekst ‘Koffie met appeltaart’. Wij zetten graag onze favorieten appeltaartrecepten op een rij.

Lees meer
Tips & tricks – 5 oktober 2021

Geroosterde spaghetti met verse tomaat

In dit blog komen een aantal dingen samen voor een lekkere spaghetti. De bezorgservice Boerschappen komt met tomaten met een plekje en voor mij is dat instant inspiratie om aan te gaan. Nu de laatste verse tomaten van het seizoen nog op de markt zijn wil ook jij, voor dat de herfst echt begint, dit

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer