Blog

Favoriet – 18 maart 2021

Nationale pannenkoekendag!

19 maart is het Nationale Pannenkoekendag! Wij houden van pannenkoeken die net even anders zijn dan de standaard pannenkoek. Hierbij een lijstje van onze favorieten pannenkoekenrecepten.

Lees meer
Blog – 17 maart 2021

St Patrick’s Day At Home

Terwijl wij op 17 maart naar de stembus gaan, vieren alle Ieren St Patrick’s day, de beschermheilige van Ierland . Deze dag is voor de Ieren net zoiets als koningsdag voor ons.

Lees meer
Boekrecensies – 11 maart 2021

Boekentips voor vegetarisch en plantaardig eten

Boekentips die je kunnen inspireren om minder vlees en meer plantaardig te gaan eten.

Lees meer
Basisbereidingen – 11 maart 2021

Bouillon trekken, de basis en veel meer

Bouillon trek ik zelf, het is een makkie. Van groente-, kruiden-, knoflook & uien-, hete peper-, paddenstoelen-, Aziatische- tot Japanse, maggi-, vis, kip, vlees- of kerriebouillon.

Lees meer
Blog – 11 maart 2021

Een Amerika-weekend thuis

Nu we (nog) niet op vakantie kunnen, kiezen we om de paar weken een land en gaan dat gezellig uitpluizen. We hebben inmiddels Italië, Duitsland, Frankrijk  en Georgië al gehad. Ons volgende weekend wordt een Amerika weekend. We beginnen met pannenkoeken en een flinke beker koffie, draaien Countrymuziek, kopen een Amerikaanse krant, lezen een uit

Lees meer
Blog – 9 maart 2021

VOORJAARSOEP, VERKIEZINGEN & JE BREIN

“Het is ontroerend om te bedenken dat deeltjes van de planeet waarop we leven – zijn rivieren, dalen, oceanen, bodem en lucht – elke keer dat we ademhalen of eten als vanzelf een onderdeel van onze hersens worden.” Lisa Mosconi, neurowetenschapper en auteur

Lees meer
Boekrecensies – 9 maart 2021

JE BREIN VITAAL

Het nieuwste boek van Rineke Dijkinga

Lees meer
Keuken & zo – 8 maart 2021

Pocheerpan voor eieren

Het pocheren van eieren wordt eenvoudig met een speciale pan voor het pocheren van eieren. Geen uitgelopen witte eiwitsliertjes meer, geen bijsmaak van (teveel) azijn, geen eieren die aan de bodem van de pan blijven plakken.

Lees meer
Favoriet – 2 maart 2021

Onze 10 favoriete kookboeken

Omdat wij heel erg houden van kookboeken vol heerlijke inspiratie en mooie verhalen hebben wij een lijstje gemaakt met onze 10 favoriete kookboeken. En… Je kunt ze ook meteen aanschaffen!

Lees meer
Blog – 2 maart 2021

De Maillardreactie

In dit blog leg ik uit hoe je de Maillardreactie kunt gebruiken om meer smaak te geven aan je gerechten.

Lees meer
Blog – 25 februari 2021

Trek, eten onderweg, toen en nu

Reikhalzend kijk ik uit naar het moment dat de stewardess de maaltijden gaat uitdelen. In de Thalys verheug ik me de hele reis om het kopje koffie dat ik in de restauratiewagen ga kopen. En als ik op een zomerse dag in het park ben, gluur ik altijd op de picknickkleedjes van mensen om me heen. Want waar ik ook ben, ik wil weten wat mensen koken, eten en drinken, waarom ze dat doen en hoe ze dat in het verleden aanpakten. Die vragen intrigeren me nog meer zodra het gaat over reizende mensen.

Lees meer
Basisbereidingen – 23 februari 2021

Pijlinktvis schoonmaken en bereiden

Pijlinktvis komt in de Noordzee en voor de Nederlandse kust veel voor. Er is dus vrijwel altijd verse aanvoer. Pijlinktvis is bekend van de calamares. Het zelf bereiden van calamares is heel eenvoudig. Maak de inktvis schoon. Snijd de inktvis in ringen en haal door de bloem. Kort, 2-3 minuten frituren in olie met een

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer