Blog

Blog – 10 april 2022

Vers versus convenience.

Vers versus convenience. Wanneer wil je vers, wanneer gemak en hoe vers is gemak tegenwoordig nog?

Lees meer
Blog – 7 april 2022

Wangetjes stoven op open vuur

Koken op een open vuur is en blijft voor mij een van de leukste en lekkerste manieren van koken. Roosteren waarover ik eerder heb geschreven doe ik vooral buiten, maar stoven binnen op de haard binnen is ook heel fijn. Stoven op de openhaard in onze keuken in Frankrijk gaat mede omdat we een verhoogde

Lees meer
Blog – 6 april 2022

Een ‘eet-uitdaging’ met kinderen

Afgelopen week was ik bij mijn kleindochter in Amerika en ze wilde per se een ‘eet-uitdaging’, een ‘food challenge’, doen. ‘Ja, maar wat is dat dan?” vroeg ik haar. Nou, dan moet je iets proeven wat je nog nooit gegeten hebt en niet laten zien of je het vies of lekker vindt.

Lees meer
Blog – 29 maart 2022

Voorjaar in Vlaanderen

Als de lente gloort gaat het kriebelen bij het manvolk in het gezin. Bij pa en zonen komt de wielerkoorts op; ze willen naar de Vlaamse Ardennen om daar het feest van de voorjaarsklassiekers te vieren. Eendaagse wielerkoersen over bergjes en kasseien, wel te verstaan. Het Vlaamse equivalent van de Elfstedentocht, maar dan niet afhankelijk

Lees meer
Blog – 28 maart 2022

Hamsteren??

Hamsteren?? Ik schrok wel even van het beeld van supermarkten met lege schappen op het NOS journaal. En tegelijkertijd zag ik in mijn hoofd die vreselijke, oranje hamstertjes uit de reclame van onze grootgrutter door de supermarkt rennen. Hamsteren!! Dat dat nog eens werkelijkheid zou worden.

Lees meer
Favoriet – 28 maart 2022

Nu uit eten in Parijs

Reizen en heerlijk uit eten kan lekker weer. Met mooi weer fijn buiten. Als het  koeler is onder de verwarming op een overdekt terras of gezellig binnen. Wat heb ik het de afgelopen twee jaar gemist. Maar nu gaan we weer geregeld de hort op. Een paar weken geleden waren we voor werk in Parijs en zijn

Lees meer
Blog – 16 maart 2022

St. Patrick’s Day’s feest van verbinding in keuken Parkheuvel

St. Patrick’s Day is de nationale feestdag van Ierland. De feestdag valt op 17 maart en is een cultureel en religieus feest van verbinding en wordt over de hele wereld gevierd.

Lees meer
Uncategorized – 15 maart 2022

Cantine de Caron

Heerlijk restaurant met de klassieke Franse keuken in Amsterdam.

Lees meer
Uncategorized – 14 maart 2022

Van kop tot staart

De betekenis van de uitdrukking van kop tot staart is bij velen van ons wel bekend maar wat het precies inhoud is vaak niet helemaal duidelijk. Het gaat hier om de vier kwartieren van slachtdieren, de twee voorvoeten en de twee achtervoeten plus een vijfde kwartier: delen zoals de huid, kop, staart, botten, tong, nieren, lever, hart en onderste ledematen.

Lees meer
Keuken & zo – 4 maart 2022

Bakpoeder en bak soda. Is dat hetzelfde?

Bakpoeder, bak soda, backin, baking soda, natriumbicarbonaat, zuiveringszout. Allemaal woorden die gebruikt worden als je in je gerecht een rijsmiddel nodig hebt. Het wordt er niet echt makkelijker op gemaakt als je voor het schap staat. Hierbij een kleine uitleg over het verschil.

Lees meer
Blog – 1 maart 2022

EXPO 2020 Dubai

Super inspirerende showcase van 191 landen Wie nog overweegt voor eind maart 2022 naar Dubai te gaan om de uitgestelde wereldtentoonstelling EXPO 2020 te gaan zien, kan ik alleen maar zeggen: doen! Wat je gaat zien en proeven heb je nog nooit meegemaakt. En zeker nu wij bijna twee jaar niet of nauwelijks hebben kunnen

Lees meer
Blog – 1 maart 2022

De definitie van vers?

Wat is de definitie van vers? Dat blijkt een moeilijke! Ik ben dit aan het uitzoeken, zodat ik de term ‘vers’ voor mijn werk bij productontwikkeling op de juiste manier kan inzetten. Bijvoorbeeld op de verpakking. Dan is het ook belangrijk om je te verplaatsen in wat de consument verstaat onder ‘vers’. Goed om de

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer