Fabulous foodtour Dublin

  Posted on   by   Geen reacties

17 maart was het St. Patrick’s Day, hét feest van alle Ieren wereldwijd. Ook in Nederland kleuren tal van plaatsen groen. Vandaar in deze rubriek aandacht voor de Ieren en wel in het bijzonder voor de geweldige foodtours die in Dublin georganiseerd worden door Fab Food Trail.

Sheridan’s cheesemongers, The Pepperpot Café, Fallon & Byrne smakelijk klinkende namen waarbij je mogelijk denkt aan Londen of New York. Niets is minder waar. Deze culi adressen vind je in Dublin, Ierland. Ierland is met een culinaire renaissance bezig, het heeft zijn bijzondere, natuurlijke producten herontdekt en weet die nu ook goed aan de man te brengen. In Dublin kun je tegenwoordig een heuse Fabulous Food Trail maken. Onder leiding van een gids ontdek je bijzondere adresjes. Van kaas- en worstmakers, scones, brood- en pizzabakkers tot een historische pub. Een echte aanrader. Je gaat langs bij enthousiaste, jonge ondernemers die vertellen over hun passie en je laten proeven van hun specialiteiten. De gidsen van Fabulous Food Trail zijn zeer deskundig, zij hebben veelal een achtergrond als chef of foodjournalist.

Je leert ook over de aardappelziekte die rond 1840 tot een immense hongersnood leiden en de massale emigratie onder meer naar Amerika tot gevolg had. Over de culinaire grootheid Darina Allen van de wereldberoemde kookschool Ballymaloe die aan de basis staat voor de Ierse trots nu op zijn eigen producten. Over de opleving van de Ierse economie in de jaren 90 die leidde tot immigratie en vele nieuwe keukens naar het land bracht.  En over die andere zegen voor Ierland: de komst van Ryanair! De Ieren konden zelf gaan reizen voor weinig geld. Alles bij elkaar is het de basis geweest voor de hoge vlucht die culinair Ierland doormaakt. Mooi dat datzelfde Ryanair, net als Aer Lingus, dagelijks van Schiphol naar Dublin en Cork vliegt.. Een bezoek aan Ierland is dus heel snel gemaakt.


Author: Tilly Sintnicolaas- Food communicatie professional

Mijn specialisme is communicatie over food. Eerst als directeur van het Nederlands Visbureau heel specifiek voor vis, maar met mijn - in 2007 opgerichte - marketingcommunicatiebureau reikt het portfolio verder dan vis. Bij het Bureau van Sintnicolaas komt naast vis, schaal- en schelpdieren ook Iers rundvlees, Zeeuwse kroepoek, duurzaamheidskeurmerken en keukenapparatuur voorbij.
Consumenten inspireren en informeren over food is wel het leukste van ons vak. Op het culinaire platform Uit de Keuken van 8 doen we dat samen met allemaal vakvrouwen. Kennis delen en hopelijk veel mensen blij maken, dat is onze drijfveer.
www.bureausintnicolaas.nl

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *