Minder vlees, maar beter vlees. Beter vlees en dus meer goede slagers. Dat is het pleidooi waar de auteurs van naam, Ronald Giphart en Jacques Hermus, zich sterk voor maken in het recent verschenen boek De slager. Een boek dat je direct doet verlangen om naar een goede vakslager in de buurt. Een boek dat ook voor flexitariërs en geïnteresseerden in waar ons eten vandaan komt, heel lezenswaardig is. Giphart en Hermus duiken in de geschiedenis van de slager. De voorschriften voor de verkoop van vlees die al teruggaan naar voor de middeleeuwen, de betekenis van de gilden, maar ze beschrijven ook de tegenwoordige tijd. Mooie portretten zijn opgenomen van beroemde slagers, van over de hele wereld. Ook de chef (zoals Leon Mazairac die zijn carrière begon bij de Groene Weg slager) komt aan bod, de biologische slager en veel meer. Giphart en Hermus kunnen heel verhalend – met veel kennis van zaken – schrijven dat maakt De slager een heerlijk boek om te lezen en wijzer te worden.
Auteur: Ronald Giphart Jacques Hermus
- Nederlands
- Paperback
- 9789038812656
Bestel het boek hier.