Nieuwe oogst hangcultuur mosselen Oosterschelde, alle basis bereidingen
Zeeuwse hangcultuurmosselen op de Oosterschelde: de eerste touwen met nieuwe oogst zijn eind mei boven water gehaald. Heerlijke mosselen zijn het, met lekker volle schelpen. Inmiddels zijn ze overal verkrijgbaar. De hangcultuurmosselen zijn de eerste van het nieuwe seizoen maar begin juli worden de mosselen van de bodemcultuur verwacht. Mosselen bereiden: de basis Voorbereiden Rauw
Lees meerOp bezoek bij Villa Augustus
Ooit bij Villa Augustus in Dordrecht geweest? Nee? Binnenkort gewoon doen. Koffie drinken, lunchen, kijkje in de bijbehorende winkel nemen of rondlopen in de prachtige groentetuin die heerlijk ruikt. In de tuin vind je de meest voorkomende groentesoorten, maar ook specialiteiten als zeekool. Je kunt er zelfs overnachten in het bijzondere hotel dat in de
Lees meerHELP!! WEGGOOIEN IS ZONDE
Help! Weggooien is zonde… Wie kent deze kreet niet van de stickers die onze grootste grootgrutter op artikelen plakt op de dag dat de uiterste verkoopdatum verstrijkt. Zo’n sticker betekent korting en is een aansporing het artikel alsnog te kopen. Dat dat nodig is, blijkt uit de berichten over een elektronisch systeem dat deze zelfde
Lees meerDe brotpisker is een handige keukenhulp
De brotpisker is een handige keukenhulp voor iedereen die van bakken houdt! Maar waar komt deze keukenhulp vandaag en wat kun je ermee? Er wordt gezegd dat de brotpisker of Deense garde afkomstig is uit Denemarken of Scandinavië. Ik kan dat echter niet bevestigen. Want ook Polen wordt als fabricageland genoemd. Maar wat doet het
Lees meerZo schil je makkelijk asperges
Over asperges schillen wordt soms nogal moeilijk gedaan. Dat is helemaal niet nodig! Met een gewone dunschiller en een plank heb je dit klusje snel geklaard. En de kans op breken is miniem! In dit filmpje zie je hoe ik het ooit heb geleerd van een chef! Leg een asperge op de plank voor je
Lees meerChocolade proeven in Amsterdam
Ben je ook zo gek op heel mooie chocola? Wij wel. Op 26 juni ’s avonds gaan een paar van ons naar een Engelstalige chocoladeproeverij in Amsterdam. Er kunnen max. 8 personen mee. De prijs bedraagt 18 euro per persoon. Als je zin hebt, meld je aan via een mailtje naar nelleke@vanlindonk.nl Leuk om samen met
Lees meerPlantaardige umami XXL
Plantaardige umami XXL Vast en zeker weleens van umami gehoord. Al eerder schreef ik over umami XXL. De Zweden hebben hier hun eigen antwoord op: surströmming! Deze Zweedse delicatesse -rotte vis- is zo sterk van smaak dat ze in Zweden adviseren om er een klein beetje van te eten. Na dit leuke experiment met vis ontstond
Lees meerAsperge-automaat
Ons Brabants dorp heeft sinds dit seizoen een asperge-automaat, wat een innovatie! 24/7 toegang hebben tot het witte goud. De automaat geeft de keuze tussen geschilde of ongeschilde asperges, verschillende kwaliteiten èn ze zijn goed, luchtdicht verpakt. Je kunt contactloos met bankpas betalen! Wij hebben het over Baarschot, een dorp in Midden-Brabant. De lokale aspergeteler
Lees meerRestaurant tip Parijs: Brasserie Mollard
Stel je bent met een Amerikaanse kennis in Parijs. An American in Paris; lente in Parijs. Je wilt een authentiek afscheid; zij gaat terug naar Miami, ik naar Den Haag. Parijs kolkt. Gele hesjes trokken aan ons voorbij, met daarachter een politiestoet die twee keer zo lang was. De rookwolken van de Notre Dame zijn
Lees meerTips & tricks voor een vegetarische barbecue
Vegetarisch barbecueën met veel lekkere verse groenten is hot. En dat is niet voor niets want een barbecue-maaltijd zonder vlees of vis is gezond, heel lekker en makkelijk. Veel groenten, paddestoelen en fruitsoorten smaken bovendien nog intenser als ze worden geroosterd en alles wat er aan natuurlijk lekkers in zit, blijft er ook in. Zowel
Lees meerOnbeperkt genieten met Pasen
Van tevoren weet ik het al, dat wordt weer een kilootje erbij met de Paasdagen. Te lekker, te gezellig en te veel. Ik houd namelijk van eieren en alles wat daarbij past. De ‘Eggs Benedict’ zijn mijn favoriet. Ik begon het weekend nog keurig met hardlopen op zaterdag. De grote chocolade paashaas die je kon
Lees meerAsperges
Het nieuwe seizoen voor asperges is weer begonnen. Hoe fijn is het om nieuwe inspiratie voor witte en groene asperges gebundeld in één boek te hebben. Zelf begin ik het seizoen met klassiek gekookte asperges met beenham of zalm, ei en peterselieboter. De eerste nieuwe aardappelen zijn er dan ook weer. Dit jaar heb ik
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer