Zo schil je makkelijk asperges

  Posted on   by   Geen reacties

Over asperges schillen wordt soms nogal moeilijk gedaan. Dat is helemaal niet nodig! Met een gewone dunschiller en een plank heb je dit klusje snel geklaard. En de kans op breken is miniem!

In dit filmpje zie je hoe ik het ooit heb geleerd van een chef!

  • Leg een asperge op de plank voor je met het kopje links en het houtachtige uiteinde rechts. Of als je links bent precies andersom.
  • Schil de asperge nu van vlak onder het kopje naar de onderkant. Druk als je de onderkant bereikt wat harder op de dunschiller, zodat deze wat dikker schilt. Bij de onderkant is de schil meestal wat taaier.
  • Draai de asperge nu een kleine slag en trek weer de dunschiller vanaf het kopje naar de onderkant. Ga zo door tot je de asperge rondom geschild hebt. Kijk even goed of je overal even goed geschild hebt. Schil nu alle asperges op de zelfde manier.
  • Leg tot slot alle asperges naast elkaar met de kopjes op dezelfde hoogte en snijd de houtachtige onderkanten op gelijke hoogte af. Zo zijn alle asperges mooi even lang.
  • Je kookt de asperges het makkelijkst in een hapjespan. Daarin passen ze precies naast elkaar.
  • Kook ze in ruim water 2-3 minutenafhankelijk van de dikte. Laat ze daarna nog 10-12 minuten afgedekt nagaren.
  • Neem ze met een schuimspaan uit het kokende water en laat ze even goed uitlekken. Serveer op warme borden met botersaus, ham en gekookte eieren.

TIP! rooster de asperges eens in een grillpan.

Bekijk het filmpje hier en ga dan zelf aan de slag!


Author: Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

Clara ten Houte de Lange – een gezonde lekkerbek

Als ik iéts ben, is het wel een gezonde lekkerbek… Lekker koken is de tool om mijn passie kracht bij te zetten: gezond eten lekker maken. Vanuit Assisti Culinair & Communicatie adviseer ik bedrijven in de foodsector en maak ik recepten, culinaire artikelen en columns voor diverse media en kookboeken. Recepten zijn hét middel om ideeën die je met overtuiging hebt bedacht, te delen en anderen ervan te laten genieten.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *