Op bezoek bij Villa Augustus

  Posted on   by   Geen reacties

Ooit bij Villa Augustus in Dordrecht geweest? Nee? Binnenkort gewoon doen. Koffie drinken, lunchen, kijkje in de bijbehorende winkel nemen of rondlopen in de prachtige groentetuin die heerlijk ruikt. In de tuin vind je de meest voorkomende groentesoorten, maar ook specialiteiten als zeekool. Je kunt er zelfs overnachten in het bijzondere hotel dat in de tuin staat. In de winkel vind je niet alleen de meest onverwachte boeken, maar ook keramiek en prachtige houten lepels. Vooral de collectie kookboeken is origineel. En buiten dat is er een eigen kleine groentewinkel met producten uit de groentetuin, kun je er niet alleen vers brood kopen, maar ook een klein assortiment andere lekkere dingen kopen. De winkel is enigszins geïntegreerd in de keuken en dat maakt het allemaal fantasierijk. Of ‘quirky’ zoals mijn Amerikaanse vriendin zei.

Hoe ik weet dat het bestaat? Toen Clara en ik het boekje ‘Het Keukenboekje. Goed, Lekker Bewust’ hadden geschreven, werden we opgebeld met de vraag of Villa Augustus ons boekje in hun assortiment konden opnemen. Dat was een jaar of negen geleden. Clara en ik natuurlijk eerst kijken wat Villa Augustus was, maar bij binnenkomst weet je het al. Kwaliteit en oog voor elk detail. Van de inrichting tot de bedrukte papieren servetten. Eigenlijk waren we alleen maar trots dat ons boekje daar werd verkocht.

Sindsdien kom ik er heel af en toe, maar van de week wilden we een tentoonstelling in Dordrecht bezoeken en daarna lunchen bij Villa Augustus. Het blijft kwalitatief goed en verrassend. In de gerechten gebruiken ze groentes uit de tuin en ik proefde toch wel een van de beste rillettes die ik de afgelopen jaren heb gegeten.

Als je een dagje Dordrecht doet, maak een stadswandeling en vergeet ook niet de haven met unieke woonboten te bezoeken.

 

Categories: Uncategorised

Author: Nelleke van Lindonk

Nelleke van Lindonk (1950), tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld, ontwikkelde zij o.a. Het Blue Band Basis kookboek voor Unilever en produceerde zij een serie Chinese Chef Kookboeken voor Albert Heijn. In haar dagelijks leven verdeelt zij haar tijd tussen het bedenken en realiseren van verschillende culinaire projecten en het creëren van de jaarlijkse PINC Conferentie over de kracht van inspiratie, creativiteit en innovatie. Wat veel mensen met de Franse keuken hebben, heeft zij met de Amerikaanse keuken. Haar meest recente kookboeken, in samenwerking met Clara ten Houte de Lange, gaan over gezond eten in de breedste zin van het woord. Ze is op alle culinaire vlakken thuis: van het editen van kookboeken, het opzetten van een culinaire biologische markt, het organiseren van een food gerelateerd congres tot het ontwikkelen van culinaire concepten voor events.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *