Blog

Op bezoek bij Villa Augustus

Ooit bij Villa Augustus in Dordrecht geweest? Nee? Binnenkort gewoon doen. Koffie drinken, lunchen, kijkje in de bijbehorende winkel nemen of rondlopen in de prachtige groentetuin die heerlijk ruikt. In de tuin vind je de meest voorkomende groentesoorten, maar ook specialiteiten als zeekool. Je kunt er zelfs overnachten in het bijzondere hotel dat in de

Blog

Op bezoek bij Villa Augustus

Ooit bij Villa Augustus in Dordrecht geweest? Nee? Binnenkort gewoon doen. Koffie drinken, lunchen, kijkje in de bijbehorende winkel nemen of rondlopen in de prachtige groentetuin die heerlijk ruikt. In de tuin vind je de meest voorkomende groentesoorten, maar ook specialiteiten als zeekool. Je kunt er zelfs overnachten in het bijzondere hotel dat in de

Op bezoek bij Villa Augustus

Ooit bij Villa Augustus in Dordrecht geweest? Nee? Binnenkort gewoon doen. Koffie drinken, lunchen, kijkje in de bijbehorende winkel nemen of rondlopen in de prachtige groentetuin die heerlijk ruikt. In de tuin vind je de meest voorkomende groentesoorten, maar ook specialiteiten als zeekool. Je kunt er zelfs overnachten in het bijzondere hotel dat in de tuin staat. In de winkel vind je niet alleen de meest onverwachte boeken, maar ook keramiek en prachtige houten lepels. Vooral de collectie kookboeken is origineel. En buiten dat is er een eigen kleine groentewinkel met producten uit de groentetuin, kun je er niet alleen vers brood kopen, maar ook een klein assortiment andere lekkere dingen kopen. De winkel is enigszins geïntegreerd in de keuken en dat maakt het allemaal fantasierijk. Of ‘quirky’ zoals mijn Amerikaanse vriendin zei.

Hoe ik weet dat het bestaat? Toen Clara en ik het boekje ‘Het Keukenboekje. Goed, Lekker Bewust’ hadden geschreven, werden we opgebeld met de vraag of Villa Augustus ons boekje in hun assortiment konden opnemen. Dat was een jaar of negen geleden. Clara en ik natuurlijk eerst kijken wat Villa Augustus was, maar bij binnenkomst weet je het al. Kwaliteit en oog voor elk detail. Van de inrichting tot de bedrukte papieren servetten. Eigenlijk waren we alleen maar trots dat ons boekje daar werd verkocht.

Sindsdien kom ik er heel af en toe, maar van de week wilden we een tentoonstelling in Dordrecht bezoeken en daarna lunchen bij Villa Augustus. Het blijft kwalitatief goed en verrassend. In de gerechten gebruiken ze groentes uit de tuin en ik proefde toch wel een van de beste rillettes die ik de afgelopen jaren heb gegeten.

Als je een dagje Dordrecht doet, maak een stadswandeling en vergeet ook niet de haven met unieke woonboten te bezoeken.

 

Auteur

Nelleke van Lindonk

Over de auteur

Nelleke van Lindonk, Haar belangrijkste culinaire woorden zijn: nieuwsgierig, ontdekken, proberen en genieten. In alles wat zij op culinair gebied doet zijn deze woorden van toepassing.
Ook verandering van keuken hoort bij haar. De jarenlange interesse voor en het reizen door Amerika leidde tot het kook/reisboek De Verenigde Smaken van Amerika. Het kookboek Lekker Lang Jong, over hoe belangrijk gezond eten is, schreef zij samen met Clara ten Houte de Lange. En door een bezoek aan Japan, is zij op dit moment gefascineerd door de Japanse keuken. Daarnaast creëert en organiseert zij bijzondere culinaire workshops, evenementen en reizen. Tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld ontwikkelde zij het Blue Band kookboek en produceerde de Chinese Chef kookboeken voor Albert Heijn.

Nelleke van Lindonk – culinaire concepten en kookboek auteur www.vanlindonk.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *