Succesvolle Chocolade workshop

  Posted on   by   Geen reacties

Een succesvolle chocolade workshop bij Chocolatl in Amsterdam. We hadden extra geluk omdat er net een verse ‘chocoladeboon’ uit Madagaskar was. Zo konden we ter plekke het vruchtvlees proeven! We leerden het ‘breken’, ‘ruiken’ en ‘proeven’ van chocola. De twee witte buisjes op de foto vertellen het verhaal van witte chocola. In de slechte kwaliteit (links)zit meer dan de helft suiker, en weinig cacaoboter en melkpoeder. In het rechter buisje is de verhouding beter, veel minder suiker en meer cacaoboter en melkpoeder. Als je chocola koopt en de ingrediëntenlijst heeft veel suiker, niet doen. Een mooie chocola kan niet goedkoop zijn als je je realiseert wat het productieproces is. Maar als je zo proeft als wij leerden, dan heb je ook genoeg aan dat kleine stukje dat je op je tong laat smelten nadat je de krak van het breken hebt gehoord. Op naar het volgende UitdeKeukenvan8-event!

Categories: Keuken & zoTags:

Author: Nelleke van Lindonk

Nelleke van Lindonk (1950), tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld, ontwikkelde zij o.a. Het Blue Band Basis kookboek voor Unilever en produceerde zij een serie Chinese Chef Kookboeken voor Albert Heijn. In haar dagelijks leven verdeelt zij haar tijd tussen het bedenken en realiseren van verschillende culinaire projecten en het creëren van de jaarlijkse PINC Conferentie over de kracht van inspiratie, creativiteit en innovatie. Wat veel mensen met de Franse keuken hebben, heeft zij met de Amerikaanse keuken. Haar meest recente kookboeken, in samenwerking met Clara ten Houte de Lange, gaan over gezond eten in de breedste zin van het woord. Ze is op alle culinaire vlakken thuis: van het editen van kookboeken, het opzetten van een culinaire biologische markt, het organiseren van een food gerelateerd congres tot het ontwikkelen van culinaire concepten voor events.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *