Een succesvolle chocolade workshop bij Chocolatl in Amsterdam. We hadden extra geluk omdat er net een verse ‘chocoladeboon’ uit Madagaskar was. Zo konden we ter plekke het vruchtvlees proeven! We leerden het ‘breken’, ‘ruiken’ en ‘proeven’ van chocola. De twee witte buisjes op de foto vertellen het verhaal van witte chocola. In de slechte kwaliteit (links)zit meer dan de helft suiker, en weinig cacaoboter en melkpoeder. In het rechter buisje is de verhouding beter, veel minder suiker en meer cacaoboter en melkpoeder. Als je chocola koopt en de ingrediëntenlijst heeft veel suiker, niet doen. Een mooie chocola kan niet goedkoop zijn als je je realiseert wat het productieproces is. Maar als je zo proeft als wij leerden, dan heb je ook genoeg aan dat kleine stukje dat je op je tong laat smelten nadat je de krak van het breken hebt gehoord. Op naar het volgende UitdeKeukenvan8-event!
Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht!