Culinaire citytrip naar Bologna & Modena – Schrijf je nu in!

  Posted on   by   Geen reacties

Een culinaire citytrip naar Bologna en Modena! Bologna en Modena zijn twee prachtige, al eeuwenoude Italiaanse steden in de regio Emilia-Romagna met ieder een interessante heel eigen culinaire traditie. En daar gaat het om deze reis! Vijf dagen lang dompelen we ons onder in culinair Bologna en Modena. Wandelend met goed voorbereide gidsen ontdekken we al luisterend en proevend de culinaire geheimen van deze steden en leren we meer over de geschiedenis van de mooie producten uit deze streek. Natuurlijk brengen we ook een bezoek aan FICO, de gigantische winkel van EATALY waar je ook workshops kunt volgen en daadwerkelijk kunt zien hoe producten uit de streek gemaakt worden. Een belevenis op zich!
Lees hier over onze eigen culinaire belevenissen daar!

PROGRAMMA

Dinsdag 22/10
vliegen we van Amsterdam naar Bologna en rijden meteen door naar Modena. Nadat je je in het hotel hebt geïnstalleerd kun je de prachtige stad op eigen houtje gaan verkennen.
’s Avond dineren we gezamenlijk in een gemoedelijk familierestaurant.

Woensdag 23/10
starten we om 10 uur met een culinaire wandeltour door Modena met een lokale gids. Daarna kun je met alle tips van de gids en onze ‘to do in Modena’ lijst zelf Modena ontdekken.
’s Avond dineren we weer gezamenlijk.

Donderdag 24/10
beginnen we met een Parmezaanse kaas tour of een Balsamico tour iets buiten Modena. Daarna nemen we rond 15.00 uur de trein naar Bologna (ca. 30 minuten) en installeren we ons in het hotel.’s Avonds wacht ons weer een gezellig diner in een vrolijk familierestaurant.

Vrijdag 25/10
gaan we naar FICO, waar je na een rondleiding en een workshop, ruim de tijd hebt om nog zelf te genieten van de overvloed aan indrukken.
Voor de avond staat een kookles gepland, waar je typisch Bolognese gerechten leert koken van een heuse Italiaanse mamma.

Zaterdag 26/10
starten we de dag met een culinaire wandeling door Bologna onder leiding van een lokale gids. Eind van de middag vertrekken we weer richting vliegveld en vliegen we naar huis.

5 dagen € 1550,-
22-26 oktober 2019

Aanmelden: stuur een mailtje naar nelleke@vanlindonk.nl

 

 


Author: Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

Clara ten Houte de Lange – een gezonde lekkerbek

Als ik iéts ben, is het wel een gezonde lekkerbek… Lekker koken is de tool om mijn passie kracht bij te zetten: gezond eten lekker maken. Vanuit Assisti Culinair & Communicatie adviseer ik bedrijven in de foodsector en maak ik recepten, culinaire artikelen en columns voor diverse media en kookboeken. Recepten zijn hét middel om ideeën die je met overtuiging hebt bedacht, te delen en anderen ervan te laten genieten.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *