Blog

Blog – 20 maart 2020

Door Corona culinair in quarantaine

Tja… Daar zitten we dan met z’n allen in hetzelfde schuitje. Niet met z’n allen echt bij elkaar natuurlijk, maar wel met z’n allen min of meer in thuisisolatie om zo toch het Coronavirus te proberen in te dammen. En zeker culinair gezien in quarantaine. Een boodschap doen mag nog en ommetje maken ook, maar

Lees meer
Blog – 19 maart 2020

Raapstelen, bladmoes of snijmoes

Raapstelen, bladmoes of snijmoes zijn een echte voorjaarsgroenten. Deze jonge blaadjes van koolraap, meiknolletjes of Chinese kool worden in het voorjaar in bosjes verkocht. Vanaf maart zie je de bosjes al of niet met de worteltjes er nog aan in de winkels liggen. Bij de supermarkten meestal per bosje en (helaas) verpakt in plastic. Op

Lees meer
Blog – 16 maart 2020

Hamsteren, voedselbank de dupe

Hamsteren zoals dat nu gebeurd lijkt mij een volslagen overbodige paniek actie. Je kunt het massaal inkopen van producten zelfs als asociaal interpreteren. Er is helemaal geen schaarste en die wordt door de hamstergekte juist wel gecreëerd. Zelfs al zou er schaarste zijn, dan moeten we juist rekening houden met anderen. In tijden van crises

Lees meer
Blog – 13 maart 2020

Samen rond de truffel

Al jaren ben ik lid van een kookclub. De pakweg 270 leden zijn verdeeld over groepen van zo’n 12 -16 mensen. Bijna al die teams koken alleen ’s avonds en ze bestaan uit of vrouwen of mannen. Ik ben lid van een gemengde groep die ’s middags kookt. Van dat gemengde karakter merk je normaliter

Lees meer
Boekrecensies – 11 maart 2020

Vegan Zuivel

Plantaardig eten is hip en zoals ik zeg, het nieuwe gewoon. Het is best makkelijk te doen om minder vis of vlees te eten zeker als het van goede lokale kwaliteit is. Wat ik zelf nog lastig vind is die heerlijke kaas en boter te laten staan. Dus met het boek van Emilie hoop ik

Lees meer
Blog – 8 maart 2020

Zeeuwsche Zoute

Zeeuwsche zout, ambachtelijk gewonnen zout uit de Oosterschelde

Lees meer
Blog – 5 maart 2020

Wie wat bewaart…

Wie wat bewaart …, heeft wat! Maar geldt dat ook voor de verse producten die we gebruiken om elke dag een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Wij zijn in de loop van jaren enorm verwend. Heel veel ingrediënten kunnen we vers kopen en is het niet vers voor handen dan ligt het in de

Lees meer
Keuken & zo – 27 februari 2020

‘Condiments’ in je koelkast

Mijn koelkast staat vaak vol ‘condiments’. Een Engels, wat mij betreft, onvertaalbaar culinair woord. Het woordenboek heeft het over kruiderij of specerij, maar het is zoveel meer dan een potje kruiden of specerijen. Een andere uitleg is dat het een toevoeging bij voedsel is die de smaak van het voedsel verandert en/of versterkt. Dat klopt,

Lees meer
Blog – 18 februari 2020

De makkelijke Franse keuken

Blader door het nieuwste kookboek van Karin Luiten ‘De makkelijke Franse keuken’ en er gebeurt wat met je … Je krijgt zin om de gerechten te maken, je wilt direct op vakantie naar Frankrijk en je wordt helemaal blij van vele verhaaltjes waar het boek mee geïllustreerd is. Karin Luiten heeft een grote liefde voor

Lees meer
Blog – 17 februari 2020

DE VERBORGEN IMPACT een eco-positief leven

Deze titel roept vragen op en maakt nieuwsgierig. Hoezo verborgen impact? Dat was Babette Porcelijn ook niet helemaal duidelijk toen haar man op een avond begin 2014 haar ogen opende voor wat er aan de andere kant van de wereld allemaal gebeurt om ons ons van spullen te voorzien. En van eten en drinken! Voor

Lees meer
Blog – 13 februari 2020

Het mysterie van zout

Het was in Ravenna in Italië dat ik in de supermarkt een plakkaat over zout zag met de volgende tekst: een snufje gezondheid voor iedereen. Jodium helpt veel schildklier aandoeningen te voorkomen en is cruciaal voor de groei van kinderen. Gewoon op de grond geplakt bij het schap zout. Dat vond ik interessant; geven ze

Lees meer
Blog – 29 januari 2020

Trek in 2020

Onze nieuwste nieuwsbrief gaat over de lekkerste gerechten voor het komende jaar. Ben je al geabonneerd? Niet, dan is het heel makkelijk ,gewoon even klikken op ‘ontvang nieuwsbrief’ rechtsboven. In 2020 ben ik weer lekker veel aan het zwemmen en eet ik zo veel mogelijk koolhydraatarm tijdens de lunch en het avondeten. Maar ’s ochtends

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer