De vrije lente viert feest in tuin en aan tafel.
De lente laat zich niet opsluiten. De blauwe regen drapeert zijn volle bloementrossen als een parasol over mijn kleine achtertuin. Onze huisegel scharrelt rond. Energiek; het virus zal hem worst wezen (en was het maar zo: dan bleef er niets van over). De merel fluit zijn vrolijk lied. Hij heeft het merelvirus van twee jaar
Lees meerVerjaardagsdiner met sterren van Daalder & Zarzo
Daalder & Zarzo maken samen geweldige ophaal sterrendiners. Ik kreeg het thuisdiner als een super verrassing op mijn toch al zo speciale en leuke mei-verjaardag. Adrian Zarzo van Restaurant “Zarzo” in Eindhoven en Dennis Huwaë van restaurants “Daalder” en “Edel by Dennis” in Amsterdam zijn briljante koks en hartstikke goeie vrienden. De gerechten die beide
Lees meerSous vide van Bas Robben
Onlangs viel sous-vide van Bas Robben op de mat. Zoals ik al beloofde in mijn blog over sous-vide koken hier de beloofde recensie. We kennen Bas als schrijver van de kookboeken Zuur en Vet. En Sous-vide is al net zo’n inspirerend boek als zijn vorige boeken en staat vol met prachtige foto’s, ze trekken je
Lees meerMijn favoriete smaakwatertjes
‘Wat is de kortste klap als het gaat om eten en een gezond(er) gewicht?’ vroeg een journalist me laatst. Ik antwoordde: ‘Het laten staan of minimaliseren van vloeibare calorieën. Dat is voor veel mensen, en zeker voor kinderen, echt stap één. Althans dat is mijn oprechte overtuiging. De vraag kwam weer eens voorbij naar aanleiding
Lees meerGastauteur Rineke Dijkinga van Puur Westerwolde
De grote passie van Rineke Dijkinga is “Mensen informeren over de kracht van eerlijke, diverse en onbewerkte voeding. En ze verleiden met de (h)eerlijke smaak ervan”. Rineke woont samen met haar man Jan en hondje Tanka in de prachtige Groningse gemeente Westerwolde. Ze is opgeleid als orthomoleculair therapeut en natuurgeneeskundige. De mooie natuur en
Lees meerGastauteur Emilie van der Woerd van KokenopHout
Hallo! Ik ben Emilie van der Woerd, ik woon in de Betuwe en ben eigenaar van KokenopHout. Tijdens een reis 17 jaar geleden door Canada met mijn echtgenoot, ontdekte ik dat daar veel gerechten bereid worden op cederhouten planken op open vuren of in de oven. De Westkust van Canada staat bekend om zijn mooie
Lees meerSterrenrestaurant O&O tijdelijk weer ‘afhaalchinees’
Sterrenrestaurant O&O is tijdelijk weer ‘afhaalrestaurant’. Restaurant O&O uit St Willebrord dat 30 jaar terug begon als afhaalchinees, behaalde in 2019 als een van de eerste Aziatische restaurants in Nederland een Michelinster.
Lees meerEen handige harpist aan het fornuis
In mijn straat woont een krasse man. Kaarsrecht loopt hij, altijd keurig in het pak. Het goudkleurige bordje naast zijn deur vermeldt zijn beroep. Mijn straatgenoot is harpist, de grand sinjeur van harp spelend Nederland. Ik leerde hem beter kennen toen zijn partner plotseling overleed. Die had altijd voor de gezelligheid gezorgd; hij deed de
Lees meerZuurdesem broodstress
Heb jij ook last van zuurdesem broodstress? En kun je het voorkomen? Ik bak al jaren zuurdesembrood dit tot groot genoegen van iedereen die bij ons logeert of komt eten. Vaak vragen ze naar het recept maar als ik ze dan uitleg hoe je zo’n lekker brood maakt en dat je eerst een moederdeeg moet
Lees meerEen Japans kookboek met meer dan alleen receptuur
Recepten van een vader, een chef, een smulpaap en een ‘buitenstaander’. Dat is de ondertitel van The Gaijin Cookbook over de Japanse keuken. En met buitenstaander (Gaijin) bedoelt Ivan Orkin, dat hij altijd een buitenstaander in Japan is en zal blijven. Mijn favoriete kookboeken zijn altijd de kookboeken die ik naast mijn bed kan leggen.
Lees meerKeuzestress in Sevilla; overal kun je lekker eten
Een culinaire trip in Sevilla zorgt voor keuzestress, overal kun je lekker eten. Sweet memories kan ik nu wel zeggen. Op het randje van de lockdown was ik in Sevilla. We hebben daar geluncht met vrienden, die zitten nu al weken met kleine kinderen in huis opgesloten. Toen wij er waren viel het ons op
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer