Blog

Blog – 28 mei 2020

Gastauteur Nadia Zerouali

Gastauteur Nadia Zerouali is culinair schrijver van meerdere kookboeken, waaronder de prijswinnende boeken ‘Melk & Dadels’ dat ze schreef over en met Marokkaanse moeders & SOUQ, tafels vol mezze. Haar laatste kookboek Henna Hanina is een ode aan haar oma land Marokko. Haar reizen naar de Arabische mediterrane wereld zijn een inspiratiebron voor haar kookboeken.

Lees meer
Gastauteurs – 27 mei 2020

Gastauteur Sonja van de Rhoer

Gastauteur Sonja van de Rhoer houdt van lekker en gezond eten in combinatie met een goed glas wijn: Opgegroeid als dochter van een drankengroothandelaar en limonadefabrikant, ben ik van jongs af aan bezig met eten en drinken. Later als docent koken en voedingsleer, en nu al 35 jaar in mijn eigen bedrijf Sonja van de

Lees meer
Blog – 27 mei 2020

Petitie voor eerlijke vleesprijs

Petitie voor een eerlijke vleesprijs: dé logische manier om ons vlees toekomstbestendig te maken OP1 Langzaamaan gaan we voorzichtig nadenken over de tijd na corona. Hoe willen we dat ons land verder gaat? Maandagavond 25 mei braken Jan Terlouw en Steffi Haazen, communicatiemedewerkster bij TAPP (True Animal Protein Price), bij OP1 een lans voor een

Lees meer
Blog – 24 mei 2020

Online wijn-spijsproeverij Betuws Wijndomein

De online wijn-spijsproeverij met Arina van Leenen en de prachtige wijnen van het Betuws Wijndomein was hartstikke goed. Drie prachtige wijnen met lokale specialiteiten We proefden drie (naar wat bleek) prachtige wijnen van het Betuws Wijndomein: LingeWit Cuvée Barrique 2018; LingeWit Blanc de Noir 2018 en Linge RoodCuvée Signature 2017. Met daarbij -om te combineren-

Lees meer
Uncategorised – 24 mei 2020

Aanmelden online avondje ‘uit’ in de wijngaard

 Online avondje ‘uit’ in de wijngaard Graag nodigen we je uit voor een feestelijke online wijnproeverij. We nemen je mee in het verhaal achter de Nederlandse wijnbouw, vertellen over de filosofie van het Betuws Wijndomein en proeven 3 wijnen uit de wijnproefbox. Uiteraard zijn al je huisgenoten welkom om mee te proeven en te genieten

Lees meer
Blog – 21 mei 2020

Gastauteur Eke Mariën: Smaken op de tong

Gastauteur Eke Mariën vertelt in dit blog hoe wij zout proeven en hoe je minder zout kunt toevoegen, zonder aan smaak in te boeten: Alles wat we eten en drinken ‘gaat over de tong’. Als we geen smaakpapillen op de tong zouden hebben, zouden we stoppen met eten. Zonder de basissmaken zoet, zout, zuur,  bitter

Lees meer
Gastauteurs – 21 mei 2020

Gastauteur Eke Mariën van Koken met kennis

Eke Mariën runt samen met zijn echtgenote Het Kookkantoor, een klein creatief bureau voor culinaire content. Ook is hij de chef van Koken met Kennis , een online platform over de wetenschap achter het koken. Eke wil graag precies weten wat er in zijn pannen gebeurt en schrijft daarover in tijdschriften (zoals Delicious) en in

Lees meer
Blog – 14 mei 2020

Vier positieve glimlachen

Een regelmatige culinaire glimlach in deze afgelopen corona-maanden helpt mijn positiviteit. Onvoorstelbaar hoe je de onverwachte creativiteit bij heel veel mensen naar boven ziet komen. Soms is het romantisch, soms grappig en soms gewoon mooi, zoals bij Linda en Rasmus uit Zweden. Onverwacht kwamen zijn ouders van rond de 70 op bezoek om naar hun

Lees meer
Blog – 12 mei 2020

De vrije lente viert feest in tuin en aan tafel.

De lente laat zich niet opsluiten. De blauwe regen drapeert zijn volle bloementrossen als een parasol over mijn kleine achtertuin. Onze huisegel scharrelt rond. Energiek; het virus zal hem worst wezen (en was het maar zo: dan bleef er niets van over). De merel fluit zijn vrolijk lied. Hij heeft het merelvirus van twee jaar

Lees meer
Blog – 9 mei 2020

Verjaardagsdiner met sterren van Daalder & Zarzo

Daalder & Zarzo maken samen geweldige ophaal sterrendiners. Ik kreeg het thuisdiner  als een super verrassing op mijn toch al zo speciale en leuke mei-verjaardag. Adrian Zarzo van Restaurant “Zarzo” in Eindhoven en Dennis Huwaë van restaurants “Daalder” en “Edel by Dennis” in Amsterdam zijn briljante koks en hartstikke goeie vrienden. De gerechten die beide

Lees meer
Boekrecensies – 7 mei 2020

Sous vide van Bas Robben

Onlangs viel sous-vide van Bas Robben op de mat. Zoals ik al beloofde in mijn blog over sous-vide koken hier de beloofde recensie. We kennen Bas als schrijver van de kookboeken Zuur en Vet. En Sous-vide is al net zo’n inspirerend boek als zijn vorige boeken en staat vol met prachtige foto’s, ze trekken je

Lees meer
Blog – 5 mei 2020

Mijn favoriete smaakwatertjes

‘Wat is de kortste klap als het gaat om eten en een gezond(er) gewicht?’ vroeg een journalist me laatst. Ik antwoordde: ‘Het laten staan of minimaliseren van vloeibare calorieën. Dat is voor veel mensen, en zeker voor kinderen, echt stap één. Althans dat is mijn oprechte overtuiging. De vraag kwam weer eens voorbij naar aanleiding

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer