Blog

Petitie voor eerlijke vleesprijs

Petitie voor een eerlijke vleesprijs: dé logische manier om ons vlees toekomstbestendig te maken OP1 Langzaamaan gaan we voorzichtig nadenken over de tijd na corona. Hoe willen we dat ons land verder gaat? Maandagavond 25 mei braken Jan Terlouw en Steffi Haazen, communicatiemedewerkster bij TAPP (True Animal Protein Price), bij OP1 een lans voor een

Blog

Petitie voor eerlijke vleesprijs

Petitie voor een eerlijke vleesprijs: dé logische manier om ons vlees toekomstbestendig te maken OP1 Langzaamaan gaan we voorzichtig nadenken over de tijd na corona. Hoe willen we dat ons land verder gaat? Maandagavond 25 mei braken Jan Terlouw en Steffi Haazen, communicatiemedewerkster bij TAPP (True Animal Protein Price), bij OP1 een lans voor een

Petitie voor eerlijke vleesprijs

Petitie voor een eerlijke vleesprijs: dé logische manier om ons vlees toekomstbestendig te maken

OP1

Langzaamaan gaan we voorzichtig nadenken over de tijd na corona. Hoe willen we dat ons land verder gaat? Maandagavond 25 mei braken Jan Terlouw en Steffi Haazen, communicatiemedewerkster bij TAPP (True Animal Protein Price), bij OP1 een lans voor een mooiere, milieuvriendelijkere en eerlijkere wereld. Ook Carola Schouten, vicepremier en minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit was aanwezig en kon zich hier in vinden.

Positief doordacht plan

Steffi Haazen vertelde hoe TAPP een simpel, positief en doordacht plan heeft om vlees een toekomst te bieden. Zònder dat we ten gronde gaan aan de complexe problemen van klimaatschade. TAPP is een brede coalitie van boeren, artsen, jongeren, voedingsorganisaties, milieu- en dierenwelzijnsorganisaties en diverse bedrijven. TAPP denkt vooral in oplossingen en gaat zich de komende jaren inzetten voor een eerlijke vleesprijs. Die wordt iets hoger, maar de opbrengsten komen weer volledig ten goede van heel Nederland.  Dat is dé logische manier om ons vlees toekomstbestendig te maken. Ook de regering noemt dit een belangrijke verduurzamingsoptie.

Eerlijke, iets hogere prijs

We betalen te weinig voor ons vlees. De consument betaalt nu niet voor de bijkomende kosten van klimaatverandering, milieuschade, dierenleed, volksgezondheid en de te lage inkomsten van boeren. Met een eerlijke, iets hogere vleesprijs kunnen die problemen aangepakt worden.

Door de prijs van 100 gram vlees tot 2030 in kleine stappen iets te verhogen met  € 0,20 voor kip tot € 0,60 voor rundvlees, levert deze eerlijke vleesprijs vanaf 2022 jaarlijks 1,3 miljard euro op.

Positieve veranderingen

Dit bedrag zal dan worden ingezet om de boeren te helpen hun productie te verduurzamen en het dierenwelzijn te verbeteren. En ook om de steeds hoger wordende prijzen van groenten en fruit te verlagen. Want groenten en fruit zijn goed voor onze gezondheid. Daar moeten we juist meer van eten. Eerlijk vlees moet ook voor mensen met een lager inkomen  betaalbaar blijven, daarom krijgen zij compensatie.

Beter en minder vlees

TAPP wil vlees een toekomst bieden. Maar onze planeet houdt deze steeds maar groeiende consumptie van vlees niet vol. Het is tijd voor aandacht en actie! Zodat we met z’n allen op weg kunnen naar minder, maar wel beter vlees!

Teken de petitie

Ben je het hier mee eens, teken dan de petitie op www.eerlijkevleesprijs.nl. Deze petitie wordt komende maand aangeboden aan de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten.

Kijk voor meer informatie op https://www.tappcoalitie.nl/

https://www.eerlijkevleesprijs.nl/

Auteur

Clara ten Houte de Lange

Over de auteur

Clara ten Houte de Lange – een gezonde lekkerbek

Als ik iéts ben, is het wel een gezonde lekkerbek. Lekker koken is de tool om mijn passie kracht bij te zetten: gezond eten lekker maken. Vanuit Assisti Culinair & Communicatie adviseer ik bedrijven in de foodsector en maak ik recepten, culinaire artikelen en columns voor diverse media en kookboeken. Recepten zijn hét middel om ideeën die je met overtuiging hebt bedacht, te delen en anderen ervan te laten genieten.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *