Blog

Onderscheidende kaas van boer Wieks scharrelmelk

In het kader van ‘Koop lokaal’ hebben wij er in het Brabantse Diessen een lekker adresje bij: kaas van Wieks scharrelmelk. Sinds kort verkoopt boer Rik Lagendijk op vrijdag en zaterdag op zijn melkveebedrijf – onder de naam Wieks – kaas gemaakt van zijn scharrelmelk. Hij werkt daarvoor samen met de bekende kaasmakerij de Ruurhoeve

Blog

Onderscheidende kaas van boer Wieks scharrelmelk

In het kader van ‘Koop lokaal’ hebben wij er in het Brabantse Diessen een lekker adresje bij: kaas van Wieks scharrelmelk. Sinds kort verkoopt boer Rik Lagendijk op vrijdag en zaterdag op zijn melkveebedrijf – onder de naam Wieks – kaas gemaakt van zijn scharrelmelk. Hij werkt daarvoor samen met de bekende kaasmakerij de Ruurhoeve

Onderscheidende kaas van boer Wieks scharrelmelk

In het kader van ‘Koop lokaal’ hebben wij er in het Brabantse Diessen een lekker adresje bij: kaas van Wieks scharrelmelk. Sinds kort verkoopt boer Rik Lagendijk op vrijdag en zaterdag op zijn melkveebedrijf – onder de naam Wieks – kaas gemaakt van zijn scharrelmelk. Hij werkt daarvoor samen met de bekende kaasmakerij de Ruurhoeve in Hoogeloon. Rik levert de melk en zij maken de kaas.

Boer Rik Lagendijk heeft een pracht melkveebedrijf. De koeien verblijven in een vrije uitloopstal en grazen vooral ook buiten. De open hypermoderne stal is de hele dag door vrij toegankelijk voor bezoekers. Vanaf een balustrade kun je het fascinerende gedrag van de koeien aanschouwen. Zoek je een zen-plek dan is dit een aanrader! Want wat is het rustgevend om de koeien zelfstandig naar de melkmachine te zien gaan of aan de borstelband te zien genieten. Maar boer Rik doet nog iets bijzonders; hij laat de kalfjes bij de moeder. Juist daarom werkt kaasmakerij Ruurhoeve graag met hem samen. Het was een beetje experimenteren voor boer Rik om de kalfjes bij de kudde te laten, maar nu – na consultatie ook van de WUR Wageningen – gaat het goed.
Vol trots op zijn koeien en melk kan Rik Lagendijk daardoor vanaf deze maand elke vrijdag en zaterdag op zijn erf aan de Toekomstweg in Diessen kaas van eigen Wieks scharrelmelk verkopen. Van jong belegen tot overjarig, maar ook speciale bierkaas. Rijk van smaak én met een onderscheidend verhaal!

Auteur

Tilly Sintnicolaas

Food communicatie professional
Over de auteur

Tilly Sintnicolaas, initiator van Uit de Keuken van 8, gespecialiseerd in communicatie over food met haar eigen marketing-communicatiebureau waar naast vis, schaal- en schelpdieren ook Iers rundvlees, Zeeuwse kroepoek, duurzaamheidskenmerken en keukenapparatuur voorbij komen. ‘Consumenten inspireren en informeren over food is wel het leukste van mijn vak!’
www.bureausintnicolaas.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *