Onderscheidende kaas van boer Wieks scharrelmelk

  Posted on   by   Geen reacties

In het kader van ‘Koop lokaal’ hebben wij er in het Brabantse Diessen een lekker adresje bij: kaas van Wieks scharrelmelk. Sinds kort verkoopt boer Rik Lagendijk op vrijdag en zaterdag op zijn melkveebedrijf – onder de naam Wieks – kaas gemaakt van zijn scharrelmelk. Hij werkt daarvoor samen met de bekende kaasmakerij de Ruurhoeve in Hoogeloon. Rik levert de melk en zij maken de kaas.

Boer Rik Lagendijk heeft een pracht melkveebedrijf. De koeien verblijven in een vrije uitloopstal en grazen vooral ook buiten. De open hypermoderne stal is de hele dag door vrij toegankelijk voor bezoekers. Vanaf een balustrade kun je het fascinerende gedrag van de koeien aanschouwen. Zoek je een zen-plek dan is dit een aanrader! Want wat is het rustgevend om de koeien zelfstandig naar de melkmachine te zien gaan of aan de borstelband te zien genieten. Maar boer Rik doet nog iets bijzonders; hij laat de kalfjes bij de moeder. Juist daarom werkt kaasmakerij Ruurhoeve graag met hem samen. Het was een beetje experimenteren voor boer Rik om de kalfjes bij de kudde te laten, maar nu – na consultatie ook van de WUR Wageningen – gaat het goed.
Vol trots op zijn koeien en melk kan Rik Lagendijk daardoor vanaf deze maand elke vrijdag en zaterdag op zijn erf aan de Toekomstweg in Diessen kaas van eigen Wieks scharrelmelk verkopen. Van jong belegen tot overjarig, maar ook speciale bierkaas. Rijk van smaak én met een onderscheidend verhaal!


Author: Tilly Sintnicolaas- Food communicatie professional

Mijn specialisme is communicatie over food. Eerst als directeur van het Nederlands Visbureau heel specifiek voor vis, maar met mijn - in 2007 opgerichte - marketingcommunicatiebureau reikt het portfolio verder dan vis. Bij het Bureau van Sintnicolaas komt naast vis, schaal- en schelpdieren ook Iers rundvlees, Zeeuwse kroepoek, duurzaamheidskeurmerken en keukenapparatuur voorbij.
Consumenten inspireren en informeren over food is wel het leukste van ons vak. Op het culinaire platform Uit de Keuken van 8 doen we dat samen met allemaal vakvrouwen. Kennis delen en hopelijk veel mensen blij maken, dat is onze drijfveer.
www.bureausintnicolaas.nl

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *