Blog

Vier positieve glimlachen

Een regelmatige culinaire glimlach in deze afgelopen corona-maanden helpt mijn positiviteit. Onvoorstelbaar hoe je de onverwachte creativiteit bij heel veel mensen naar boven ziet komen. Soms is het romantisch, soms grappig en soms gewoon mooi, zoals bij Linda en Rasmus uit Zweden. Onverwacht kwamen zijn ouders van rond de 70 op bezoek om naar hun

Blog

Vier positieve glimlachen

Een regelmatige culinaire glimlach in deze afgelopen corona-maanden helpt mijn positiviteit. Onvoorstelbaar hoe je de onverwachte creativiteit bij heel veel mensen naar boven ziet komen. Soms is het romantisch, soms grappig en soms gewoon mooi, zoals bij Linda en Rasmus uit Zweden. Onverwacht kwamen zijn ouders van rond de 70 op bezoek om naar hun

Vier positieve glimlachen

Een regelmatige culinaire glimlach in deze afgelopen corona-maanden helpt mijn positiviteit. Onvoorstelbaar hoe je de onverwachte creativiteit bij heel veel mensen naar boven ziet komen. Soms is het romantisch, soms grappig en soms gewoon mooi, zoals bij Linda en Rasmus uit Zweden. Onverwacht kwamen zijn ouders van rond de 70 op bezoek om naar hun nieuwe huis te kijken. Maar… Rasmus liet ze niet binnen: ‘ga maar naar het weiland naast ons huis, dan krijg je daar wat lekkers te eten’. Dat werd een heerlijke lunch op een uniek plekje met prachtig uitzicht. Linda en Rasmus hadden er zo’n plezier in, dat ze besloten om andere mensen ook te laten genieten. Het contactloos eenpersoons restaurant in hun weiland was geboren. Een tafel, een stoel en een katrol was alles wat ze nodig hadden. Bij restaurant ‘Bord For’ (tafel voor één) kun je kiezen uit een driegangen ontbijt, lunch of diner. Je eten komt in een mandje per katrol naar je tafel en nadat je heerlijk gegeten hebt, leg je in het mandje het bedrag dat je er voor over hebt. “We willen geen mensen uitsluiten, die niet veel geld hebben”, aldus Rasmus. Inmiddels zijn er reserveringen binnen uit heel Zweden en zelfs uit Japan en… alles is al volgeboekt.

De volgende glimlach kreeg is bij de 2-persoonskassen, de seres séparées, die Mediamatic aan het water van de Dijksgracht in Amsterdam creëerde. Romantiek ten top. Helaas, helaas, maar fantastisch, ook hier is alles al uitverkocht!

In het zuiden van Engeland in Sturminster Newton, Dorset is een oude molen weer zijn echte werk gaan doen en meel gaan maken. Even geen toeristische attractie, maar de molen is gewoon weer aan het echte werk.

En dan tot slot mijn grootste glimlach. Het ontvangen van de Ramadan-box. Nadia Zerouali en Samuel Levi lanceerden naast de Support Your Local Amsterdam box ook de Ramadan-box. Inmiddels kun je die bijna overal in Nederland ontvangen. Een mooie manier om de locals te helpen en jezelf te laten verrassen.

Auteur

Nelleke van Lindonk

Over de auteur

Nelleke van Lindonk, Haar belangrijkste culinaire woorden zijn: nieuwsgierig, ontdekken, proberen en genieten. In alles wat zij op culinair gebied doet zijn deze woorden van toepassing.
Ook verandering van keuken hoort bij haar. De jarenlange interesse voor en het reizen door Amerika leidde tot het kook/reisboek De Verenigde Smaken van Amerika. Het kookboek Lekker Lang Jong, over hoe belangrijk gezond eten is, schreef zij samen met Clara ten Houte de Lange. En door een bezoek aan Japan, is zij op dit moment gefascineerd door de Japanse keuken. Daarnaast creëert en organiseert zij bijzondere culinaire workshops, evenementen en reizen. Tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld ontwikkelde zij het Blue Band kookboek en produceerde de Chinese Chef kookboeken voor Albert Heijn.

Nelleke van Lindonk – culinaire concepten en kookboek auteur www.vanlindonk.nl

Lees meer
  1. Hoi Nelleke, wat heb ik weer genoten van jullie berichten.
    De rabarberjam ga ik maken. Vandaag eerst een rabarbercrumble met kwark uit Landlust, het favoriete blad v mn zus.
    De wildstamppot gaan we hopelijk maken tijdens een Foodcamp van Lekkerboer, waarbij we met kinderen lekker eten en bewegen op een boerenerf. Met goede kok uiteraard!
    Het bericht van Rasmus vind ik nou zo’n typisch voorbeeld van een hele kleine en bijzondere actie, met veel impact en uitstraling! Echt ontroerend mooi. Ik heb een foto gemaakt van dat bericht en deel dat met de educatieboeren (bijna 100 in Gelderland en Overijssel) die ik met LTO heb helpen opleiden.
    Succes met je team en fijn voorjaar!Lieve groet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *