Blog

Wil jij ook plantaardig investeren?

Plantaardig investeren is iets wat me al tijdje bezig houdt. Ook ik wil graag mijn steentje bijdragen aan een betere wereld. Hoe kan ik dat het beste doen? En hoe kan ik versnellen om mijn gedachte daadkracht te geven. Wie mij kent weet dat eten, echt eten, puur eten en vers eten, is wie ik

Blog

Wil jij ook plantaardig investeren?

Plantaardig investeren is iets wat me al tijdje bezig houdt. Ook ik wil graag mijn steentje bijdragen aan een betere wereld. Hoe kan ik dat het beste doen? En hoe kan ik versnellen om mijn gedachte daadkracht te geven. Wie mij kent weet dat eten, echt eten, puur eten en vers eten, is wie ik

Wil jij ook plantaardig investeren?

Plantaardig investeren is iets wat me al tijdje bezig houdt. Ook ik wil graag mijn steentje bijdragen aan een betere wereld. Hoe kan ik dat het beste doen? En hoe kan ik versnellen om mijn gedachte daadkracht te geven. Wie mij kent weet dat eten, echt eten, puur eten en vers eten, is wie ik ben. Dat wat ik weet over eten wil ik graag delen. Dit doe ik door middel van kennis, inspiratie of gewoon door het te laten proeven.

Afgelopen jaren ben ik me gaan focussen op plantaardig eten. Dan heb ik het niet over veganistisch eten of vegetariër worden. Dan zoek ik oplossingen om plantaardig eten leuk, lekker en gemakkelijk te maken. Hoe kunnen we onze groente-inname verhogen? Hoe kun je nieuwe smaken waarderen?

En hoe kun je een steentje bijdragen aan een betere wereld door plantaardig te eten? Dat is wat mij beweegt, mijn bedrijf laat stromen en waar ik dagelijks over nadenk. Sterker nog, ik ben de hele dag bezig op zoek naar antwoorden. Dit alles giet ik een vat dat ‘een recept’ heet. Dit recept kan ik vervolgens ook nog weer omzetten naar een culinair product en samen met de foodbedrijven schaal ik dit op naar een lekker en leuk product voor consumenten.

Dat gezegd: doordat de consument een keuze maakt, gaat het mij helpen om impact te maken. Door als consument, inclusief ‘me, myself and I’, in de supermarkt of waar dan ook voor plantaardig te kiezen kunnen we samen heel makkelijk een steentje bijdragen.

Wat kun je doen om zelf te investeren in de toekomst?

  • Je kunt de koelkast en voorraadkast vullen met plantaardige producten.
  • Je kunt plantaardige eetmomenten toevoegen aan je dagelijks menu.
  • Je kunt als je thuis kookt, recepten simpel aanpassen door gebruik van bijvoorbeeld plantaardige melk en room.
  • Je kunt iedere week één nieuw plantaardig product inkopen om uit te proberen.
  • Je kunt jezelf aanleren om aan nieuwe smaken te wennen.
  • Je kunt leren het te begrijpen en waarderen als je bijvoorbeeld producten naast elkaar proeft.
  • Je kunt je aanmelden bij een leuke plantaardige kookcursus online (heb ik zelf ook gedaan).

En het begint bij de basis: dreumes, peuter of kleuter: gebruik plantaardige producten en laat ze zo wennen aan de smaak. Voor jonge kinderen is het dan gewoon in hun smaakpalet.

Het nieuwe normaal, ze weten niet beter. Rond hun tiende jaar kiezen veel kinderen vanzelf al voor plantaardig eten.

Kortom, het is eenvoudig om verschil te maken voor de toekomst. Hoe meer informatie, kennis en referentie je hebt hoe beter je een keuze kunt maken.

Auteur

Yolanda van der Jagt

Over de auteur

Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *