Een anders dan anders vakantie
Een anders dan anders vakantie… dat was het dit jaar zeker! Covid-19 heeft heel wat vakantieplannen op zijn kop gezet. Velen kozen voor een vakantie in eigen land. Anderen waagden het erop en gingen al dan niet met enige vertraging toch naar hun bestemming in een veilig verklaard buitenland. Heerlijk om na al die weken
Lees meerSMAAK!!!
Begin augustus las ik een interessante column over hummus van Martine Kamsma in NRC. En na het lezen, kwam meteen mijn oude stokpaardje weer boven: als we geen ‘smaak’ meer hebben, kun je de mens makkelijk bedotten. Als we niet weten hoe de authentieke smaak van een tomaat is, kun je als industrie je gang
Lees meerLock-out bij ‘t Lansink
Ik was er eigenlijk nog niet aan toe, maar mijn man wel. De lanen in, de paden op! Even uitbreken uit het harnas van de opsluiting. Manlief prikte op de kaart een hotel aan in het Twentse Hengelo. Een Tukker onder mijn kennissen sloeg de hand voor de mond. “O, nee toch. Hengelo?” Ja, Hengelo.
Lees meerBen jij ook een fan van miso?
Miso in een dressing, miso in een saus, miso in de soep, mogelijkheden te over om miso te gebruiken en die mooie umami smaak te creëren. Maar dan sta je in de Japanse winkel en welke soort kies je dan voor je gerecht. Ook het Japanse schrift kan wat moeilijkheden opleveren. Japanners weten feilloos welke
Lees meerWeer naar Frankrijk… de grenzen zijn weer open
Weer naar Frankrijk… de grenzen zijn weer open. Ik kan het zelf nog steeds niet geloven: ik schrijf dit blog vanuit de Périgord! Daar zitten we nu alweer een ruime week. Een paar dagen nadat op 15 juni de grenzen echt weer openden, gingen we op weg. Ietwat gespannen over hoe de situatie in Frankrijk
Lees meerNieuwe favoriet silken tofu
Mijn nieuwe favoriet in de koelkast is silken tofu of zijden tofu. Als je meer plantaardig wilt eten dan is dit een super leuk product en goed alternatief voor dierlijke eiwitten. We kennen allemaal het stevige blok tofu dat je onder druk zet en makkelijk in blokjes snijd. De Japanse zijden zachte tofu heeft een
Lees meerStaff Meals
Heerlijk! Vanmorgen las ik een artikel in de New York Times over een staff meal gerecht van Ferran Adrià (voormalig restaurant El Bulli). En meteen haalde ik mijn boek Staffmeals weer tevoorschijn. Zo’n kort artikel zet me net aan om dat boek weer eens te bekijken. Staffmeals gaat over de gerechten die het personeel van
Lees meerWil jij ook plantaardig investeren?
Plantaardig investeren is iets wat me al tijdje bezig houdt. Ook ik wil graag mijn steentje bijdragen aan een betere wereld. Hoe kan ik dat het beste doen? En hoe kan ik versnellen om mijn gedachte daadkracht te geven. Wie mij kent weet dat eten, echt eten, puur eten en vers eten, is wie ik
Lees meerOnderscheidende kaas van boer Wieks scharrelmelk
In het kader van ‘Koop lokaal’ hebben wij er in het Brabantse Diessen een lekker adresje bij: kaas van Wieks scharrelmelk. Sinds kort verkoopt boer Rik Lagendijk op vrijdag en zaterdag op zijn melkveebedrijf – onder de naam Wieks – kaas gemaakt van zijn scharrelmelk. Hij werkt daarvoor samen met de bekende kaasmakerij de Ruurhoeve
Lees meerGastauteur Nadia Zerouali
Gastauteur Nadia Zerouali is culinair schrijver van meerdere kookboeken, waaronder de prijswinnende boeken ‘Melk & Dadels’ dat ze schreef over en met Marokkaanse moeders & SOUQ, tafels vol mezze. Haar laatste kookboek Henna Hanina is een ode aan haar oma land Marokko. Haar reizen naar de Arabische mediterrane wereld zijn een inspiratiebron voor haar kookboeken.
Lees meerGastauteur Sonja van de Rhoer
Gastauteur Sonja van de Rhoer houdt van lekker en gezond eten in combinatie met een goed glas wijn: Opgegroeid als dochter van een drankengroothandelaar en limonadefabrikant, ben ik van jongs af aan bezig met eten en drinken. Later als docent koken en voedingsleer, en nu al 35 jaar in mijn eigen bedrijf Sonja van de
Lees meerPetitie voor eerlijke vleesprijs
Petitie voor een eerlijke vleesprijs: dé logische manier om ons vlees toekomstbestendig te maken OP1 Langzaamaan gaan we voorzichtig nadenken over de tijd na corona. Hoe willen we dat ons land verder gaat? Maandagavond 25 mei braken Jan Terlouw en Steffi Haazen, communicatiemedewerkster bij TAPP (True Animal Protein Price), bij OP1 een lans voor een
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer