Ode aan de krop sla

  Posted on   by   Geen reacties

Ode aan een verse krop sla

Lang, lang geleden had je in de groentewinkel alleen maar die mooie, felgroene, verse krop sla die je kon kopen. Daarna werd de ijsbergsla favoriet, vooral omdat je daar zo lekker lang mee kon doen. De Amerikanen hebben er een aardige bijnaam voor: ‘vrijgezellen’ sla. Tegenwoordig wordt het ons ontzettend makkelijk gemaakt. In elke supermarkt koop je dat zakje 3x gewassen moderne sla; ruccola, gemengde sla, waterkers, enzovoort, enzovoort. Slabak inwrijven met knoflook, sla uit het zakje in de bak , dressing erover, eventueel nog wat zout en peper en klaar is je salade. Maar… hoe makkelijk ook, vergeet alsjeblieft niet om zo af en toe even terug naar vroeger te gaan. Koop weer eens een mooie, felgroene krop sla en proef de ‘verse knapperigheid’. Ik heb deze zomer veelvuldig voor gemak gekozen, maar na het proeven van de gewone krop sla, ben ik weer helemaal om. Zeker in de zomer als hij vers van het land komt.


Author: Nelleke van Lindonk

Nelleke van Lindonk (1950), tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld, ontwikkelde zij o.a. Het Blue Band Basis kookboek voor Unilever en produceerde zij een serie Chinese Chef Kookboeken voor Albert Heijn. In haar dagelijks leven verdeelt zij haar tijd tussen het bedenken en realiseren van verschillende culinaire projecten en het creëren van de jaarlijkse PINC Conferentie over de kracht van inspiratie, creativiteit en innovatie. Wat veel mensen met de Franse keuken hebben, heeft zij met de Amerikaanse keuken. Haar meest recente kookboeken, in samenwerking met Clara ten Houte de Lange, gaan over gezond eten in de breedste zin van het woord. Ze is op alle culinaire vlakken thuis: van het editen van kookboeken, het opzetten van een culinaire biologische markt, het organiseren van een food gerelateerd congres tot het ontwikkelen van culinaire concepten voor events.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *