Lang, lang geleden had je in de groentewinkel alleen maar die mooie, felgroene, verse krop sla die je kon kopen. Daarna werd de ijsbergsla favoriet, vooral omdat je daar zo lekker lang mee kon doen. De Amerikanen hebben er een aardige bijnaam voor: ‘vrijgezellen’ sla. Tegenwoordig wordt het ons ontzettend makkelijk gemaakt. In elke supermarkt koop je dat zakje 3x gewassen moderne sla; ruccola, gemengde sla, waterkers, enzovoort, enzovoort. Slabak inwrijven met knoflook, sla uit het zakje in de bak , dressing erover, eventueel nog wat zout en peper en klaar is je salade. Maar… hoe makkelijk ook, vergeet alsjeblieft niet om zo af en toe even terug naar vroeger te gaan. Koop weer eens een mooie, felgroene krop sla en proef de ‘verse knapperigheid’. Ik heb deze zomer veelvuldig voor gemak gekozen, maar na het proeven van de gewone krop sla, ben ik weer helemaal om. Zeker in de zomer als hij vers van het land komt.
Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht!