Kerst: de kroon op het jaar!
Kerst: de kroon op het jaar! Samen met veel familie en dierbare vrienden aan een mooi gedekte tafel genieten van veel gezelligheid en bijzonder eten. Maar zo zal het ook deze kerst niet zijn. Nu corona weer rondwaart, ziet het er naar uit dat we kerst net als vorig jaar in afgeslankte vorm moeten vieren.
Lees meerWestzaans rundvlees: kwaliteit van bron tot bord!
Westzaans rundvlees: kwaliteit van bron tot bord! Bij veebedrijf Beka in de polder Westzaan hebben ze hart voor hun bijzondere koeien: kruisingen van de Belgisch Witblauw met Piemonthese. Dit zijn sterke, gezonde dieren met een goede vleeskwaliteit die ook een goed leven hebben tot aan het slachthuis. Fokken van de koeien doen ze op de
Lees meerIrritatie over Black Friday
Hoewel ik een positief mens ben, irriteer ik me zo af en toe ook wel eens. Mijn irritatie is gelukkig bijna over, namelijk als Black Friday weer voorbij is.
Lees meerEetbaar schilderij
Een eetbaar schilderij, een experiment en primeur voor YoVeggieWorld. Hier heb ik een bijzonder verhaal met groente vastgelegd.
Lees meerEr warmpjes bij zitten
Er warmpjes bij zitten’, dat is zeker als het buiten koud is echt belangrijk voor het goed functioneren van lichaam en geest.
Lees meerEen weekend eet-pret voor de hele familie
Voor werk ben ik drie weken in Amerika en ik heb geluk. Ik maak een heerlijk weekend met eet-pret voor de hele familie mee. Van pompoenen tot chili tot Collard Greens uit de Zuidelijke Staten. Een weekend vol muziek, lekker eten en blije mensen.
Lees meerAanschuiven in Brugge
Tot de pret van de voorbereiding van een stedentrip hoort voor mij steevast het opsporen van goede, redelijk geprijsde restaurants. Michelin heeft voor zaken met een goede prijs-kwaliteitverhouding een speciale aanduiding. Niet een ster, maar een ‘biebje’, een bib Gourmand. Je kunt op Michelin-sites het filter ‘bibje’ toepassen – visueel vertaald met het rode lachende hoofd van het Michelinmannetje – en je krijgt een overzicht van de erkende restaurants op dit vlak.
Lees meerSuccesvolle Seizoensrecepten
Succesvolle Seizoensrecepten is het 65ste kookboek van Sonja van de Rhoer. Sonja schreef 30 jaar elke week een culinaire column in Trouw. En daarnaast ook heel veel kookboeken.
Lees meer‘Groentespektakel’ in herfstkleuren!
‘Groentespektakel’ in herfstkleuren! Ik ben niet vegan, maar wel gek op groenten. Bijna ongemerkt verdwijnt vlees langzaam uit mijn systeem. Het is voor mij een sport om met groenten iets zo spectaculairs te bereiden dat het een vleesgerecht kan evenaren of zelfs kan overtreffen!
Lees meerViva de friet
Eén ding kunnen we België niet ontzeggen. Het is het land van de friet. De Belgen zijn de eersten om dit beeld te nuanceren. Ga maar eens naar het Frietmuseum in Brugge, waar je veel wetenswaardigheden te zien en te horen krijgt. De aardappel stamt uit Peru. Peru zou wel vierduizend variëteiten van de aardappel
Lees meerRestaurant ‘Het Bosch waterfront kitchen’
Restaurant ‘Het Bosch waterfront kitchen’ op het Jollenpad 10, 1081 KC te Amsterdam. Een chic restaurant met een eigentijdse innovatieve keuken. Met de keuken van 8 hebben we een aantal keer per jaar een meeting met aansluitend een lunch of diner. José is altijd heel goed met het uitkiezen van bijzonder lekkere restaurants. Dit keer
Lees meerCrock-Pot Express, wat een openbaring
Tijdens de eerder beschreven stoofathon die Bord Bia, de Irish Food Board vorige week organiseerde in de Kookfabriek Amsterdam, waar topchefs met culinaire experts nieuwe stoofgerechten met Iers rundvlees ontwikkelden, werd er gewerkt met de Crock Pot Express, een multicooker. Dit was overigens geen sponsor. Alle betrokkenen, waaronder de chefs, waren enorm onder de indruk
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer