Blog

Boekrecensies – 2 november 2021

Succesvolle Seizoensrecepten

Succesvolle Seizoensrecepten is het 65ste kookboek van Sonja van de Rhoer. Sonja schreef 30 jaar elke week een culinaire column in Trouw. En daarnaast ook heel veel kookboeken.

Lees meer
Blog – 1 november 2021

‘Groentespektakel’ in herfstkleuren!

‘Groentespektakel’ in herfstkleuren! Ik ben niet vegan, maar wel gek op groenten. Bijna ongemerkt verdwijnt vlees langzaam uit mijn systeem. Het is voor mij een sport om met groenten iets zo spectaculairs te bereiden dat het een vleesgerecht kan evenaren of zelfs kan overtreffen!

Lees meer
Blog – 27 oktober 2021

Viva de friet

Eén ding kunnen we België niet ontzeggen. Het is het land van de friet. De Belgen zijn de eersten om dit beeld te nuanceren. Ga maar eens naar het Frietmuseum in Brugge, waar je veel wetenswaardigheden te zien en te horen krijgt. De aardappel stamt uit Peru. Peru zou wel vierduizend variëteiten van de aardappel

Lees meer
Restaurant recensies – 21 oktober 2021

Restaurant ‘Het Bosch waterfront kitchen’

Restaurant ‘Het Bosch waterfront kitchen’ op het Jollenpad 10, 1081 KC te Amsterdam. Een chic restaurant met een eigentijdse innovatieve keuken. Met de keuken van 8 hebben we een aantal keer per jaar een meeting met aansluitend een lunch of diner. José is altijd heel goed met het uitkiezen van bijzonder lekkere restaurants. Dit keer

Lees meer
Favoriet – 19 oktober 2021

Crock-Pot Express, wat een openbaring

Tijdens de eerder beschreven stoofathon die Bord Bia, de Irish Food Board vorige week organiseerde in de Kookfabriek Amsterdam, waar topchefs met culinaire experts nieuwe stoofgerechten met Iers rundvlees ontwikkelden, werd er gewerkt met de Crock Pot Express, een multicooker. Dit was overigens geen sponsor. Alle betrokkenen, waaronder de chefs,  waren enorm onder de indruk

Lees meer
Blog – 18 oktober 2021

Stoofathon met stoofgerechten 2.0

Het stoven van sukade, rib of runderlappen is populair in Nederland. Vaak is het grootmoeders recept met ui, laurier, kruidnagel en ontbijtkoek. Maar de belangrijkste leveranciers van het vlees voor onze stoofpot, de Ierse boeren met het grasgevoerde rundvlees, daagden topchefs en culinaire experts uit nieuwe gerechten te ontwikkelen, oftwel stoofgerechten 2.0.

Lees meer
Blog – 12 oktober 2021

Appels, appelsap en appelstroop

De natuur laat niet met zich sollen, nee, de natuur solt met ons. Zo kan het gebeuren dat je uit je hele boomgaard amper fruit oogst. Maar er zijn ook jaren, zoals het afgelopen jaar het geval was, dat je zoveel appels hebt dat je echt heel hard moet werken om de hele oogst veilig

Lees meer
Favoriet – 7 oktober 2021

De lekkerste appeltaarten op een rij

Het is weer volop tijd voor appels! Hoe vaak zien we niet bij een restaurant buiten een bord staan met de tekst ‘Koffie met appeltaart’. Wij zetten graag onze favorieten appeltaartrecepten op een rij.

Lees meer
Uncategorized – 5 oktober 2021

Geroosterde spaghetti met verse tomaat

In dit blog komen een aantal dingen samen voor een lekkere spaghetti. De bezorgservice Boerschappen komt met tomaten met een plekje en voor mij is dat instant inspiratie om aan te gaan. Nu de laatste verse tomaten van het seizoen nog op de markt zijn wil ook jij, voor dat de herfst echt begint, dit

Lees meer
Boekrecensies – 4 oktober 2021

Koken in de Big Green Egg

901 pagina’s, 320 recepten, omslag met een , inhoud ook op de zijkant gedrukt, handig los extra werkboek met alle receptuur, 8 cm dik, prachtige fotografie, duidelijke recepten… en nog veel en veel meer.

Lees meer
Blog – 29 september 2021

Appels en peren!

Appels en peren! Onze volgende nieuwsbrief gaat over appels en peren. Een leuk onderwerp om eens in te duiken. Kun je wel appels met peren vergelijken?

Lees meer
Blog – 27 september 2021

Gelauwerd met laurier

De belangrijke rol van voedsel in ons leven hoor je terug in spreekwoorden en zie je in volksgebruiken.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer