Blog

Kookboek met opdracht

Te veel (kook)boeken in huis. Komende dagen zijn we op zoek naar cadeautjes. Laat iedereen een boek inpakken en neem er een mee als je weg gaat. Schrijf er een opdracht voor 2022 in.

Blog

Kookboek met opdracht

Te veel (kook)boeken in huis. Komende dagen zijn we op zoek naar cadeautjes. Laat iedereen een boek inpakken en neem er een mee als je weg gaat. Schrijf er een opdracht voor 2022 in.

Kookboek met opdracht

Feestdagen tip

De komende feestdagen worden er ook veel cadeautjes ingekocht en weggegeven. Nelleke en haar man Peter van Lindonk hebben jarenlang het inspirerende PINC event georganiseerd. Bij de aanmelding kreeg je als opdracht mee: neem een ingepakt boek mee dat je graag cadeau wil geven en schrijf daar een boodschap in. Leg het boek bij binnenkomst op de ‘boekentafel’ en neem er één mee, als je aan het einde van de dag naar huis gaat. Geweldig (echt Nelleke by the way :-), dit heeft mij altijd geboeid. Op voorhand denk je na over het waarom en welk boek je mee gaat nemen. Welke boodschap geef je mee aan iemand van wie je niet weet wie het boek gaat krijgen en hoe leuk ga je het inpakken. Leg ze onder de boom, bij de voordeur (om mee te geven als gasten weggaan) of leg ze in minibiebjes langs de weg.

Consuminderen

Afgelopen jaren zijn er gemiddeld 80 nieuwe kookboeken per jaar uitgegeven. En dan tel ik de food gerelateerde boeken nog niet eens mee. Ik weet zeker dat er ook bij jou boeken op de plank staan die je graag zou willen delen. Ik vind het heel duurzaam om een ‘doorgeef’ boek van de plank te pakken en er een bijzondere boodschap aan toe te voegen. Ben benieuwd of er leuke etentjes of andere initiatieven ontstaan.

En zie hier voor inspiratie om duurzaam te eten. Of de kookinspiratie van Nelleke.

©Yolanda van der Jagt  

Auteur

Yolanda van der Jagt

Over de auteur

Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *