Blog

Sascha de Lint van GreenAge

Sascha de Lint is de drijvende kracht achter Greenage, het bedrijf waarmee ze door haar zelf uitgezochte eerlijke en biologische producten op de markt zet.

Blog

Sascha de Lint van GreenAge

Sascha de Lint is de drijvende kracht achter Greenage, het bedrijf waarmee ze door haar zelf uitgezochte eerlijke en biologische producten op de markt zet.

Sascha de Lint van GreenAge

Onze nieuwe gastauteur Sascha de Lint is de drijvende kracht achter Greenage. Met dit bedrijf brengt ze door haar zelf uitgezochte eerlijke en biologische producten op de markt.

Sascha is gek op lekker eten

Sascha is van jongs af aan gek op lekker eten. Als kind al vond ze niets leuker dan in restaurants achter de ober aan de keuken inlopen en ook thuis vond zij het heerlijk om uitgebreid te koken. Sascha koos dan ook vanuit passie en hobby voor de Hogere Hotelschool Den Haag.

Masterchef

Haar werk zocht ze meer in gedragsontwikkeling en communicatie. In 2011 werd Sascha in Nederland de eerste winnaar van MasterChef. Vanaf dat moment maakte zij van ‘eten en koken’ ook haar werk. Ze ontwikkelde het concept “CoachKitchen” waarbij zij de keuken gebruikt als metafoor voor de werkomgeving waarin zij ineffectieve gedragspatronen blootlegt en aanpakt.

Eerlijke biologische producten

Tegenwoordig runt Sascha dus GreenAge waarmee ze door haar zelf uitgezochte eerlijke en biologische producten op de markt zet. Sascha gaat letterlijk de boer op voor echt het beste van het beste. Zo haalt zij biologische spelt van een aloud ras bij boer Ale Havenga in Kloosterburen en kapucijners bij boer Piet in Groningen. Beide boeren telen speciaal voor haar het oude graangewas Eenkorn. Daarnaast heeft ze ook bijzondere producten als sorghum en gierst in het Greenage-assortiment, bijna vergeten biologische granen waarmee je heerlijk vegan kunt koken.

Natuurlijk, fair en jammie

‘Bio is een gegeven, fair vanzelfsprekend en smaak een eis” of kort maar krachtig ‘Natuurlijk, Fair en.. Jammie!” Je kunt Greenage producten vinden bij biologische supermarkten als Ekoplaza, Nieuw Mos en ook bij Marqt.

Auteur

Gastauteur

Over de auteur

De keuken van 8 breidt uit met steeds wisselende en regelmatig terugkerende gastauteurs. Culinaire vakvrouwen en -mannen die het leuk vinden af en toe een te gek recept, een bijzonder blog of een ander leuk weetje met de bezoekers van uitdekeukenvan8.nl te delen.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *