Sascha de Lint van GreenAge
Sascha de Lint is de drijvende kracht achter Greenage, het bedrijf waarmee ze door haar zelf uitgezochte eerlijke en biologische producten op de markt zet.
Lees meerMijn kerstprijs: een hindernisrace
In de donkere lockdowndagen vlak voor kerst belde een mevrouw. “Ik ben de manager van de lokale supermarkt. Gefeliciteerd, u hebt een prijs gewonnen!”. Uit een hoge stapel was mijn volle stempelkaart getrokken. “Ja, een minuut met een karretje door de winkel. Alles wat u pakt is gratis. Drank is uitgezonderd en per product mag
Lees meerOp naar 2022
Gezelligheid in huis is wat we nodig hebben en dat doet iedereen op zijn eigen wijze. Voor veel mensen zal het voornamelijk zijn het even leven in een rustiger tempo. Dat doe ik met mijn culinaire favoriete top drie: 1. Voor de open haard kookboeken lezen. Ottolenghi Test Kitchen, Lets eat Japanese en Bras van
Lees meerTop 10 feestelijke hoofdgerechten
Mistletoe, lichtjes, open haard, samenzijn, oliebollen, kerststol, eggnog, de warmte binnen en de kou buiten – de feestdagen zijn er weer. Het is een spannende tijd om in de keuken te staan, daarom onze top 10 feestelijke hoofdgerechten.
Lees meerKookboek met opdracht
Te veel (kook)boeken in huis. Komende dagen zijn we op zoek naar cadeautjes. Laat iedereen een boek inpakken en neem er een mee als je weg gaat. Schrijf er een opdracht voor 2022 in.
Lees meerKerst: de kroon op het jaar!
Kerst: de kroon op het jaar! Samen met veel familie en dierbare vrienden aan een mooi gedekte tafel genieten van veel gezelligheid en bijzonder eten. Maar zo zal het ook deze kerst niet zijn. Nu corona weer rondwaart, ziet het er naar uit dat we kerst net als vorig jaar in afgeslankte vorm moeten vieren.
Lees meerWestzaans rundvlees: kwaliteit van bron tot bord!
Westzaans rundvlees: kwaliteit van bron tot bord! Bij veebedrijf Beka in de polder Westzaan hebben ze hart voor hun bijzondere koeien: kruisingen van de Belgisch Witblauw met Piemonthese. Dit zijn sterke, gezonde dieren met een goede vleeskwaliteit die ook een goed leven hebben tot aan het slachthuis. Fokken van de koeien doen ze op de
Lees meerIrritatie over Black Friday
Hoewel ik een positief mens ben, irriteer ik me zo af en toe ook wel eens. Mijn irritatie is gelukkig bijna over, namelijk als Black Friday weer voorbij is.
Lees meerEetbaar schilderij
Een eetbaar schilderij, een experiment en primeur voor YoVeggieWorld. Hier heb ik een bijzonder verhaal met groente vastgelegd.
Lees meerEr warmpjes bij zitten
Er warmpjes bij zitten’, dat is zeker als het buiten koud is echt belangrijk voor het goed functioneren van lichaam en geest.
Lees meerEen weekend eet-pret voor de hele familie
Voor werk ben ik drie weken in Amerika en ik heb geluk. Ik maak een heerlijk weekend met eet-pret voor de hele familie mee. Van pompoenen tot chili tot Collard Greens uit de Zuidelijke Staten. Een weekend vol muziek, lekker eten en blije mensen.
Lees meerAanschuiven in Brugge
Tot de pret van de voorbereiding van een stedentrip hoort voor mij steevast het opsporen van goede, redelijk geprijsde restaurants. Michelin heeft voor zaken met een goede prijs-kwaliteitverhouding een speciale aanduiding. Niet een ster, maar een ‘biebje’, een bib Gourmand. Je kunt op Michelin-sites het filter ‘bibje’ toepassen – visueel vertaald met het rode lachende hoofd van het Michelinmannetje – en je krijgt een overzicht van de erkende restaurants op dit vlak.
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer