Blog

Nu uit eten in Parijs

Reizen en heerlijk uit eten kan lekker weer. Met mooi weer fijn buiten. Als het  koeler is onder de verwarming op een overdekt terras of gezellig binnen. Wat heb ik het de afgelopen twee jaar gemist. Maar nu gaan we weer geregeld de hort op. Een paar weken geleden waren we voor werk in Parijs en zijn

Blog

Nu uit eten in Parijs

Reizen en heerlijk uit eten kan lekker weer. Met mooi weer fijn buiten. Als het  koeler is onder de verwarming op een overdekt terras of gezellig binnen. Wat heb ik het de afgelopen twee jaar gemist. Maar nu gaan we weer geregeld de hort op. Een paar weken geleden waren we voor werk in Parijs en zijn

Nu uit eten in Parijs

Reizen en heerlijk uit eten kan lekker weer. Met mooi weer fijn buiten. Als het  koeler is onder de verwarming op een overdekt terras of gezellig binnen. Wat heb ik het de afgelopen twee jaar gemist. Maar nu gaan we weer geregeld de hort op. Een paar weken geleden waren we voor werk in Parijs en zijn het weekend gebleven. We hebben er een paar fijne plekken gevonden.

Eten in Parijs

Het was een herontdekking met een gouden randje. We hadden prachtig weer en ondanks  de tijd van het jaar konden we overdag overal op terrassen terecht. Elke stukje stoep werd benut. De stad bruiste. Alle Parijzenaren die we ontmoeten waren aardig. Dat was nieuw en verrassend, niks arrogant, ongeïnteresseerd of bot zoals we vroeger gewend waren, nee alleen maar sympathiek. Het viel ook op dat er veel Engels werd gesproken, een soort taal revolutie. Dat maakt de stad een stuk toegankelijker voor veel mensen.

Leuk in het 14e arrondissement

Ons hotel was in het 14e arrondissement bij het “Place de la Nation” een prettige buurt waar Parijzenaren wonen en relatief weinig toeristen komen. Je vindt er veel kleine restaurantjes waar je heerlijk eet voor zeer redelijke prijzen. Hier vandaan wandel je ook makkelijk naar andere delen van de stad.

Fijne restaurants en lekkere plekken

Au Petit Panisse

klein, jong, dagelijks wisselend menu, nieuwe klassieke gerechten waarin zuivere eenvoud de boventoon voert, reserveren, informeel, geïnteresseerde bediening en lekker los

Vooraf aten we een verassend lekkere, simpele salade van geroosterde bietjes met een fijne dressing met dragon (top combi! Stond het menu als betteraves en verder niets 😊.) en een zeer smakelijk gerechtje van super malse kalfslende, gewoon met sla! Dat kon niet beter! Voor het hoofdgerecht kwam er mooi gebakken koolvis (Lieu Noir) met veel groene kruiden en een steak tartaar op tafel met krokante geroosterde stukjes aardappel . Na namen we kaas. Allemaal zo rijp als het hoort (een liep er bijna van de plank) en met een interessante rode wijngelei erbij.

35 Rue de Montreuil

75011 Paris

+33(0)143713790

Paris  ̴Hanoi

Vietnamees, piepklein, authentiek, vriendelijk, contant betalen, gezellig straatje

We kozen zalige springrolls (Rouleau de printemps) van transparante rijstvellen gevulde met verse kruiden, sla en garnalen; een hartverwarmende Pho boc (maaltijdsoep van een zeer krachtige rundbouillon met knapperige groenten en noedels) en gà núong xa (kip met citroengras/sereh).  Voor het toetje van crêpes au beurre salé en koffie zijn we naar de Crêperie Bretonne Fleurie gegaan aan de overkant op nummer 67. Ook heel lekker!

74 Rue de Charonne

75011 Paris

+33 (0)147004759

La Table d’Aligre

Vis, aan de markt, terras op de stoep, vriendelijk, leuk lunchmenu, levendig, kan op de bonnefooi maar het is beter om te reserveren

Het lunchmenu gaf een aantal keuzes. 1, 2 of 3 gangen. We gingen voor twee want de dag was nog jong. Vooraf namen we een stoere vissoep (soupe de poisson) en scheermessen met knoflook (couteau pesto  basilic) die tot de lekkerste horen die ik ooit heb gegeten.  Daarna op de plaat gegrilde makreelfilet en schelvisfilet van de grillplaat ( Filet de Maquereau en d’eglefin à la plancha) .

11 Place d’Aligre

75012 Paris

+33 (0)143078488

Marché Bastille

specialiteiten, vers, vers bereid, picknick scoren, groot aanbod, vis, kazen, vleeswaren, oesterproeverijen, worst, olijven, paella, oriëntaals gebak, hartige taarten, brood, wijn, dranken, crèpes

Op zondag hebben we een niet te versmaden lunch bij elkaar gesnackt op de Marché Bastille. Van verse zee-egel, oesters en een kleine quiche tot een stukje geitenkaas vers gebakken brood en Marokkaanse pannenkoeken met honing.

Marché Bastille

2018 Bd Richard-Lenoir

75011 Paris

Auteur

José van Mil

Over de auteur

José van Mil Pepper & Salt professionele, ervaren foodstylist (foto en film) en receptontwikkelaar
Gespecialiseerd in smakelijke foodstyling en receptontwikkeling inclusief food concepten en producties. Ik denk brand strategisch en doelgroepgericht. Mijn recepten schrijf en kook ik ook met het oog op fotografie; lekker, toegankelijk, gezond, vernieuwend en fotogeniek. Ik werk met veel plezier aan grotere en kleinere producties. Mijn foodstyling en receptuur zijn inzetbaar op alle media waar de foodmarket gebruik van maakt. www.pepper-salt.nl
Ook zaakkundig op het gebied van eten voor kankerpatiënten. www.eten-met-kanker.nl

Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.