Blog

EXPO 2020 Dubai

Super inspirerende showcase van 191 landen Wie nog overweegt voor eind maart 2022 naar Dubai te gaan om de uitgestelde wereldtentoonstelling EXPO 2020 te gaan zien, kan ik alleen maar zeggen: doen! Wat je gaat zien en proeven heb je nog nooit meegemaakt. En zeker nu wij bijna twee jaar niet of nauwelijks hebben kunnen

Blog

EXPO 2020 Dubai

Super inspirerende showcase van 191 landen Wie nog overweegt voor eind maart 2022 naar Dubai te gaan om de uitgestelde wereldtentoonstelling EXPO 2020 te gaan zien, kan ik alleen maar zeggen: doen! Wat je gaat zien en proeven heb je nog nooit meegemaakt. En zeker nu wij bijna twee jaar niet of nauwelijks hebben kunnen

EXPO 2020 Dubai

Super inspirerende showcase van 191 landen

Wie nog overweegt voor eind maart 2022 naar Dubai te gaan om de uitgestelde wereldtentoonstelling EXPO 2020 te gaan zien, kan ik alleen maar zeggen: doen!

Wat je gaat zien en proeven heb je nog nooit meegemaakt. En zeker nu wij bijna twee jaar niet of nauwelijks hebben kunnen reizen, is de EXPO 2020 de uitgelezen kans om in een paar dagen heel veel landen te bezoeken. De Verenigde Arabische Emiraten hebben grote ambities en dat vertaalt zich terug in een tot in de puntjes georganiseerd event van absolute wereldklasse. Centraal staan de thema’s mobiliteit, opportuniteit en duurzaamheid, waarbij de 17 duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties een prominente plaats hebben. De 191 aanwezige landen hebben zich duidelijk uitgedaagd gevoeld, het ene paviljoen is nog indrukwekkender en bijzonderder dan het andere. Educatie en entertainment zijn daarbij op een ingenieuze wijze met elkaar vervlochten. En overal staat een boodschap voor een betere wereld centraal.

Foodtour

Op foodgebied is er op de EXPO 2020 ook heel veel te beleven. Je kunt op het thema food verschillende landen bezoeken. Peru, het land met de beste chefs van de wereld, is zo’n bijzondere inzending. De aardappel vindt zijn bakermat in Peru, maar Peru is ook het land van quinoa – een gewas met heel veel potentie – en koffie. De Nederlandse inzending ontvangt ook veel lof. Het uit staal opgetrokken paviljoen, waarvan alle materialen weer gerecycled gaan worden, laat zien hoe via Sunglacier technologie, uit de lucht in de woestijn, water kan worden opgevangen. Liefst 1000 liter per dag. Het water wordt in het paviljoen gebruikt voor het telen van oesterzwammen. En zo zijn voor bezoekers naast de bekende fameuze Nederlandse bitterballen ook quiches van oesterzwammen te koop.

Een kleine inzending op EXPO 2020 is een woestijnboerderij waar in zoutwater tilapia en zilte groente worden gekweekt.

Restaurant

Veel landen hebben op EXPO 2020 excellente restaurants waar je een tafel kunt reserveren. Verspreid over het uitgestrekte evenemententerrein zijn verder ook vele hippe foodtrucks te vinden.

Restaurants die wij bezochten waren het restaurant van Peru, het Koreaans/Japans restaurant Kortjaki en het kan ook niet anders Italië ……

In het laatste restaurant at ik een superlekker voorgerecht van bloemkool, ansjovissaus, afgemaakt met verse spinazie en paprikapoeder, zie recept.

Praktische gegevens EXPO 2020;

EXPO 2020 duurt tot en met 31 maart 2022

Vlieg je met Emirates dan ontvang je een seasonal ticket gratis.

Voor een goed bezoek heb je zeker 3 dagen nodig.

En ik noteer alvast de volgende wereldtentoonstelling; Japan 2025! Dat kan niet anders dan ook weer heel bijzonder worden.

Auteur

Tilly Sintnicolaas

Food communicatie professional
Over de auteur

Tilly Sintnicolaas, initiator van Uit de Keuken van 8, gespecialiseerd in communicatie over food met haar eigen marketing-communicatiebureau waar naast vis, schaal- en schelpdieren ook Iers rundvlees, Zeeuwse kroepoek, duurzaamheidskenmerken en keukenapparatuur voorbij komen. ‘Consumenten inspireren en informeren over food is wel het leukste van mijn vak!’
www.bureausintnicolaas.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *