Onze nieuwste nieuwsbrief gaat over de lekkerste gerechten voor het komende jaar. Ben je al geabonneerd? Niet, dan is het heel makkelijk ,gewoon even klikken op ‘ontvang nieuwsbrief’ rechtsboven.
In 2020 ben ik weer lekker veel aan het zwemmen en eet ik zo veel mogelijk koolhydraatarm tijdens de lunch en het avondeten. Maar ’s ochtends begin ik met vers fruit, alleen maar koolhydraten en bijna helemaal geen vet (een variant op het oude Montignac dieet ). Dat is zo makkelijk en lekker (zowel thuis als in een restaurant) en houdt mijn gewicht een beetje in het gareel. Natuurlijk neem ik dan wel heel af een toe een lekker patatje, een fijne risotto of gewoon een stevige bruine volkoren boterham (liefst vol pitten en zaden) met roomboter en oude kaas.
Maar ik verheug me nu al op die koolhydraatarme lievelingshappen die ik in de loop van het jaar op het menu heb staan:
• Pepersteak uit de wok
• BBQ mosselpakketjes met zeekraal en saffraanmayonaise
• Speenvarken koteletjes op de BBQ met tijm en knoflook
• Knapperige aspergesalade met amandelolie en zelfgerookte tongfilet (de suiker in dit recept laat ik weg)
• Silken tofu, sesam-spinazie en eierdooier