Wokken gaat het best met kleine porties voor 1 of 2 personen. Omdat er dan niet al te veel rauwe ingrediënten ingaan blijft de wok goed heet zoals de bedoeling is bij deze kooktechniek. Dat is altijd belangrijk voor een goed resultaat, maar zeker ook bij dit biefstukrecept.
Aan de lijn. (zie weekmenu): Geen aardappelpuree of andere koolhydraten erbij!
Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd ca. 10 minuten + vlees 30 minuten op temperatuur laten komen
Bereidingswijze
- Snijd de biefstuk in 10 stukken en laat ze 30 minuten (of langer) op kamertemperatuur komen. Bestrooi vlak voor het wokken met wat peper en zout.
- Pel en hak de knoflook in de tussentijd fijn.
- Verwarm de olie met de boter in de wok op een matig vuur. Zet als de boter is gesmolten het vuur hoog wacht tot de boter is bruin geworden. Roerbak de biefstuk met de knoflook 2 minuten. Voeg de peperbesjes en de drank toe en laat heel kort bruisen. Breng op smaak met peper & zout.
- Verdeel over 2 warme borden en serveer met bijvoorbeeld wilde spinazie en aardappelpuree met gebakken knoflook en ui erdoor. ®José van Mil
Tip: Lekker om de biefstuk te vervangen door lamshaasjes.