Bloemkoolkerriesoep met hazelnoten

Bloemkoolkerriesoep met hazelnoten

Niets is gezelliger dan op zomerse zondagmiddagen gezellig samen te zijn met vrienden. In de tuin of in het park, met een glaasje wijn en lekkere tapas, mezze of andere borrelhapjes. Uitgebreid eten is dan niet meer nodig, een lekker soepje is dan meer dan voldoende.

Bereidingswijze

  1. Snijd de roosjes van de bloemkool en snijd de stronk in stukken. Verwarm de olie in een soeppan en schep de bloemkoolroosjes en stukjes stronk met ui en knoflook erdoor. Bak al omscheppend 2-3 minuten op matig hoog vuur.
  2. Roer het kerriepoeder erdoor en bak nog even tot het lekker gaat ruiken. Schenk er vervolgens 750 ml water bij. Of misschien iets meer, de bloemkool moet net onderstaan. Kook de bloemkool in 10-12 minuten op matig hoog vuur gaar.
  3. Hak intussen de hazelnoten fijn en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Meng er wat zout door en doe de gehakte nootjes over op een bordje.
  4. Pureer de bloemkool en vocht met de staafmixer tot een mooi glad gebonden soep. Voeg zo nodig meer water toe, het moet echt een soep zijn, geen puree. Breng de soep op smaak met zout (ongeveer ½-1 eetlepel) en warm nog even door.
  5. Schep de bloemkoolkerriesoep in diepe borden of wijde kommen en schep de gehakte hazelnoten in het midden. Garneer met basilicumblaadjes en druppel wat hazelnootolie in de soep. Lekker met (naan)brood.

Bloemkoolkerriesoep met hazelnoten

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer