Na een paar dagen griep belde buurmeisje Marieke of ze ook voor ons lamscurry mocht maken. Een heerlijk cadeau.
Bereidingswijze
- Bak het vlees in olie in een braadpan rondom lichtbruin. Bak de currypasta even mee. Blus met de kokosmelk en voeg zoveel water toe dat het vlees onderstaat. Doe de hele kardemompitten, de masala, de ui en de knoflook in de pan en laat het vlees 1½ uur zachtjes sudderen.
- Maak inmiddels de groenten schoon. Verwijder de kardemom en roer de wortel door de saus. Laat de wortel nog 20 minuten meegaren. Kook intussen de rijst.
- Roer de sugarsnaps door de saus en kook die beetgaar en nog een beetje knapperig. Breng het gerecht met zout en peper op smaak. Serveer met rijst en absoluut niet met koriander volgens Marieke.
Tip: *In dit recept wordt een bepaald merk currypasta gebruikt. Daar is iedereen vrij in. We hebben zelfgemaakte currypasta’s in het archief. Curry is altijd naar smaak.
Tip: vervang sugarsnaps door peultjes of erwtjes.