Hoofdgerecht

Noedelsalade met spitskool en gebakken panir

Hoofdgerecht

Noedelsalade met spitskool en gebakken panir

Panir, is een Indiase gekookte kaas, die je heerlijk kunt bakken. Je vindt de kaas bij natuurvoedingswinkels. Kun je hem niet krijgen, gebruik dan halloumi. Deze kaas van Cyprus kun je ook bakken zonder dat hij uitloopt. En de spitskool en tomaatjes komen natuurlijk weer uit de tuin.

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de blokjes panir met zout en wat gerookt paprikapoeder. Laat dit even intrekken.
  2. Roer in een kommetje de pompoenpittenpasta los met 3 eetlepels water. Roer 3 eetlepels olie en de azijn erdoor en breng op smaak met gerookt paprikapoeder en zout.
  3. Week de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Meng in een ruime kom de spitskool met de bosui, de tomaatjes, de afgespoelde noedels en 3 eetlepels van de dressing. Laat dit ook 30 minuten staan.
  5. Verhit de resterende 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de blokjes panir goudbruin.
  6. Verdeel de salade en blokjes gebakken panir over 4 borden. Lepel de saus erover en garneer de met geroosterde zonnebloempitten.

Noedelsalade met spitskool en gebakken panir

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer