Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht!
IJskoude venkelsoep, dat is “Cool”. Heel makkelijk en vooral ook ruim van te voren te maken. Mocht je onverhoopt wat laat zijn met het maken van de “IJskoude Venkelsoep”, dan kun je de soeppan in een schaal met koud water met ijsblokjes zetten (of in de diepvries) en snel koud laten worden. Geregeld doorroeren! De wijn in het recept kun je vervangen door 1-3 eetlepels vers citroen- of sinaasappelsap (naar smaak). Als je per ongeluk bent uitgeschoten met het sap, dan kun je een klein beetje suiker toevoegen. Toostjes met kruidenroomkaas, gerookte zalm of bijvoorbeeld Copa di Parma smaken goed.
Lees meerZin in wat lichte hapjes voordat de oliebollen op tafel komen? Of wellicht in plaats van gefrituurde happen. Vul slablaadjes met salade naar keuze die snel zelf gemaakt is of gekocht in de winkel. Kan ook als voorgerecht worden geserveerd. 16 – 20 stuks
Lees meerPittige sushi met gebakken aubergine en kastanjechampignons: ik had niet kunnen bedenken dat het zo verrassend lekker van smaak zou zijn. Door de togarashi, het peperige Japanse specerijenmengsel, over de gebakken aubergine te strooien kreeg de sushi een warme pittige en spannende smaak. Daarnaast heeft de aubergine een hoog 'meaty' gehalte; een mooie vleesopvolger dus. Door de hoogwaardig ambachtelijk gebrouwen Tomasu sojasaus uit Rotterdam was mijn sushi die avond perfect.
Lees meer1 rijpe tomaat 1/2 bosuitje 1/2 bosje koriander 1/2 limoen 2 rijpe avocado’s Snijd de tomaat in vieren en verwijder de pitjes. Dep de partjes droog en snijd ze in kleine blokjes. Snijd het bosuitje in dunne ringetjes. Houd een paar ringetjes apart en hak de rest fijn. Houd een toef koriander apart en hak
Lees meerRecept van topchef Rogér Rassin.
Lees meerRecept van topchef Rogér Rassin.
Lees meerRecept van topchef Martijn Kajuiter.
Lees meerRecept van Topchef Martijn Kajuiter.
Lees meer