Bijgerecht

IJskoude venkelsoep

Bijgerecht

IJskoude venkelsoep

IJskoude venkelsoep, dat is “Cool”. Heel makkelijk en vooral ook ruim van te voren  te maken. Mocht je onverhoopt wat laat zijn met het maken van de “IJskoude Venkelsoep”, dan kun je de soeppan in een schaal met koud water met ijsblokjes zetten (of in de diepvries) en snel koud laten worden. Geregeld doorroeren! De wijn in het recept kun je vervangen door 1-3 eetlepels vers citroen- of sinaasappelsap (naar smaak). Als je per ongeluk bent uitgeschoten met het sap, dan kun je een klein beetje suiker toevoegen. Toostjes met kruidenroomkaas, gerookte zalm of bijvoorbeeld Copa di Parma smaken goed.

Bereidingswijze

  1. Pel de ui. Snijd de ui, venkel en courgette in stukken van 1-2 cm.
  2. Verhit de olie in een diepe soep kookpan en roerbak hierin de groenten en ui 3-4 minuten.
  3. Voeg een flinke scheut witte wijn toe. Schenk vervolgens de bouillon erbij. Breng aan de kook en kook op een matig vuur tot de groenten lekker zacht zijn (dat duurt ca. 20 minuten, maar controleer het wel even en kook de soep als het nodig is nog even door).
  4. Pureer de soep met de staafmixer of in de foodprocessor.
  5. Voeg de room toe en kook nog 2 minuten door. Koud laten worden.
  6. Proef de koude soep en voeg als het nodig is nog wat peper en/of zout toe.
  7. Schenk de IJskoude Venkelsoep in 4-6 glazen of 8-12 glaasjes en garneer met wat venkelgroen als je dat hebt.
  8. Bieslook is ook mooi en lekker. En met een paar bloemetjes uit de tuin maak je het helemaal af!

Voorbereidingstijd en pureren totaal 10 minuten, koken ca. 20 minuten en goed koud laten worden een paar uur, een dagje of een hele nacht.

IJskoude venkelsoep

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer