Bijgerecht

Pitabroodjes gegrild, Ierse bavette, rode kool, mierikswortel/peterselie-crème, krokante uitjes, cressjes, lolo-vert

Bijgerecht

Pitabroodjes gegrild, Ierse bavette, rode kool, mierikswortel/peterselie-crème, krokante uitjes, cressjes, lolo-vert

Recept van topchef Rogér Rassin.

800 gr Ierse bavette

De bavette fijn snijden met het mes.

Runder tartare

100 gr ansjovis
100 gr olijfolie
375 gr grove mosterd
150 gr kappertjes

Alles samenvoegen en met staafmixer mixen.

150 gram van de runder tartare mengen met de fijngesneden bavette.

De rode kool

½ rode kool fijngesneden
2 eetl grove mosterd
100 ml zonnebloemolie
1 eetl sushi-azijn (of de eerder gemaakte zoetzuur)
½ eetl poedersuiker

Mengen en peper en zout naar smaak toevoegen.

Mierikswortel/peterselie-crème

100 gr volle yoghurt
50 gr eiwit gepasteuriseerd
50 gr gembersiroop
1 eetl citroensap
25 gr azijn
350 gr peterselie-olie
2 eetl geraspte mierikswortel
Zout en peper

Alles samenvoegen in een blender, behalve de olie.

Blender laten draaien en de olie in een straaltje toevoegen.

Op smaak brengen met zout.

Pitabroodje

Broodjes grillen en doormidden snijden, vullen met wat groene sla en de koolsalade. Plaats daarop 80 gram losse aangemaakte bavette, daaroverheen in een spuitflesje wat mierikswortel/peterselie-crème, garneren met cressjes en krokante uitjes.

Serveren op een handige schaal met servet.

Pitabroodjes gegrild, Ierse bavette, rode kool, mierikswortel/peterselie-crème, krokante uitjes, cressjes, lolo-vert

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer