Zin in wat lichte hapjes voordat de oliebollen op tafel komen? Of wellicht in plaats van gefrituurde happen. Vul slablaadjes met salade naar keuze die snel zelf gemaakt is of gekocht in de winkel. Kan ook als voorgerecht worden geserveerd.
16 – 20 stuks
Bereidingswijze
- Couscoussalade: Maak de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Stort de gare couscous in een ruime kom en voeg 2 el olie en wat zout en peper toe. Roer er regelmatig door met een vork zodat de korrels los van elkaar blijven en afkoelen.
- Was (indien nodig) de peterselie, de munt en de slablaadjes en droog ze. Haal de muntblaadjes los van de takjes. Snijd de peterselie, de munt en de bosui heel fijn. Snijd de munt vlak voor serveren, die wordt snel bruin. Voorbereidingstijd: ca. 25 minuten Bereidingstijd: 5-10 minuten
- Snijd 1 tomaat in kleine blokjes. Meng couscous met tomaat, bosui en kruiden. Breng op smaak met citroensap, olijfolie, zout en peper.
- Vul de (witlof of andere)blaadjes kort voor serveren. Ook lekker met stukjes avocado of feta erdoor.
- Tomatensalade: Snijd 250 gram kleine tomaatjes (in diverse kleuren) in stukjes. Schil 1/3 komkommer en snijd in kleine blokjes. Snijd de muntblaadjes (van ½ bosje) fijn. Snijd 10 olijven in plakjes. Schep door elkaar en breng op smaak met een dressing van 1,5 el zachte (rijst)azijn, 1 tl mosterd en 4 el olie, zout en peper. Vul de (romaine)blaadjes. Garneer eventueel met een klein schepje dikke yoghurt en stukje munt. Serveer alles op een schaal. In het midden kunnen olijven.