Bereidingswijze
- Snijd de tomaat in vieren en verwijder de pitjes. Dep de partjes droog en snijd ze in kleine blokjes.
- Snijd het bosuitje in dunne ringetjes. Houd een paar ringetjes apart en hak de rest fijn.
- Houd een toef koriander apart en hak de rest fijn.
- Pers de limoen uit.
- Halveer de avocado's en schep met een lepel het vruchtvlees in een wijde kom.
- Prak het avocadovruchtvlees met een vork tot een smeuïge massa, er mogen nog brokjes te zien zijn.
- Meng vervolgens de tomaatblokjes met de gehakte bosui en koriander door de avocado en sprenkel 1-2 eetlepels limoensap over.
- Meng alles tot een smeuïge guacamole en breng op smaak met wat zout en peper of Mexicaanse kruiden.
- Doe de guacamole over in een mooie schaal en ganreer met een toef koriander. Serveer met tortillachips.