Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht!
Sushi maken is altijd leuk om samen te doen met de kinderen. Ze vinden het over het algemeen ook heel lekker om te eten. Een makkelijk manier om een vullende snack aan te bieden als ze uit school komen. Of mee te geven in de lunchbox. Haal sushi altijd 30 minuten van te voren uit de koelkast zodat de rijst op temperatuur kan komen en meer smaak heeft.
Lees meerMet jonge brandneteltoppen kun je een heerlijke pesto maken. In dit geval is de pesto helemaal veganistisch en ook nog eens rijk aan plantaardige eiwitten. Je kunt er voor kiezen om andere pasta te kiezen. Verse pasta gemaakt met eieren is een heerlijke combi. Als je wilt kun je er ook nog Parmezaanse kaas overheen raspen. Lees ook de blog [linkje]
Lees meerDe tamagoyaki, doorgaans ook tamago genoemd, is een Japanse opgerolde omelet. Je kunt 'm behalve als ontbijt ook herkennen als topping op je sushi. Daar zie je 'm vaak omwikkeld met zeewier. Lekker met
Lees meerIn Centraal Amerika maken ze een hele lekkere variant op onze zuurkool, Curtido of Cortido. Er gaan namelijk nog extra groentes in zoals wortel en rode ui. En als extra smaakmakers oregano, rode peper, koriander en limoen. Je kunt de knapperige salade ook al direct eten. Of je laat het in 24 uur licht fermenteren op kamertemperatuur. Zet het daarna in de koelkast om te bewaren.
Lees meerDit recept is echt heerlijk om in het weekend te maken en te serveren. Gewoon een allemansvriend. Ook handig om bij de borrel te serveren, gewoon in kleine stukjes snijden. Maak een dubbel recept voor een hoofdgerecht.
Lees meerDit is een recept uit het boek SMAAK van Walter Marskamp. Een eigentijdse variatie op deze Spaanse klassieker uit Malaga. Een Ajablanco is een koude soep gemaakt van amandelen, oud brood, olie en knoflook, geserveerd met druiven. Walter gebruikt gefermenteerde knoflook en druiven in zijn recept. Lees de boekrecensie over dit boek.
Lees meerEen lekker hapje voor de kerstdagen. Voor zomaar ergens tussendoor, na een stevige wandeling of als exquise hapje bij de borrel. Ook om te toveren tot vegan lunchgerecht of hoofdgerecht. Voor 10-12 hapjes.
Lees meerDeze chocoladefondue is zo verrassend. Door de knoflook en het vijfkruidenpoeder krijg je een gelaagdheid van smaken. De gedroogde vijgen zorgen voor een knapperige bite en de fris zure abrikozen maken het helemaal af. Door de gelaagdheid van diverse smaken en structuren krijg je een bijzonder gerechtje. Deze spannende chocoladedip kun je heel goed op zondagmiddag serveren of na het eten bij een knapperend haardvuur met een glas dessertwijn.
Lees meerDeze salade is vegetarisch en vegan als je ahornsiroop gebruikt in plaats van honing. Deze salade heeft één van de lekkerste dressings uit het boek. De pijnboompitten geven deze vinaigrette een plantaardige romigheid maar de sinaasappel en dille bovenop de wortels maken het lekker fris. Oog verblindend als hij is, doet deze salade het goed als indrukwekkend gerecht tijdens een etentje.
Lees meerSnelle pittige linzen maak je in een handomdraai. Lekker als lunch met een blikje van goede kwaliteit.
Lees meerDe laatste foodtrend is deze hummusbowl. Met deze presentatie zet je heel snel een lekkere snack op tafel. Zeker als je kant en klare hummus gebruikt. Schep de hummus met een lepel in een diep bord of kom en vorm met de bolle kant van een lepel een kommetje door het bord te draaien. Vul daarna op met lekkere goodies zoals fetakaas, olijven, stukjes tomaat en komkommer. Garneer met verse kruiden en bestrooi met ras el hanout, paprikapoeder of pul biber. Schenk voor extra smaak en smeuïgheid lekkere olijfolie eroverheen.
Lees meerMaart is een moeilijke maand. Het ene moment ruik je de lente, het andere moment sneeuwt het. Voor je gevoel is de winter al voorbij en snak je naar lichtere kost. Even geen stamppot, stoofpot en stevige erwtensoep meer. Maar voor luchtige salades is het toch nog iets te koud. Deze pittige noedels met lekker veel groenten zijn precies goed voor dit moment. De kleurig groenten maken je vrolijk en de pittige specerijen in de noedels en cashewnotensaus zorgen voor een tropische ‘touch’ en maken je weer lekker warm.
Lees meer