Snelle plaattaart met witlof en geitenkaas

Snelle plaattaart met witlof en geitenkaas

Dit recept is echt heerlijk om in het weekend te maken en te serveren. Gewoon een allemansvriend.
Ook handig om bij de borrel te serveren, gewoon in kleine stukjes snijden. Maak een dubbel recept voor een hoofdgerecht.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op het aanrecht en laat ze ontdooien. Verhit 1 el boter in een hapjespan. Voeg de uien toe en laat ze op laag vuur ongeveer 20 min. stoven. Voeg de tijm, zout en peper naar smaak toe.
  2. Verhit de rest van de boter in een ruime koekenpan en roerbak de reepjes lof ongeveer 8 min. tot ze mooi goudbruin zijn.
  3. Breng op smaak met zout en peper. Schep de reepjes uit de pan en laat ze op een bord afkoelen. Leg de plakjes bladerdeeg met de bebloemde kant naar beneden in een vierkant op een bakplaat met bakpapier.
  4. Druk de naden van de plakjes deeg met je vingertoppen goed aan elkaar vast. Verdeel de uien gelijkmatig over het deeg. Leg het witlof erop en brokkel de geitenkaas erover, maar laat aan de randen ongeveer 2 cm vrij. Bestrijk de randen deeg met het ei.
  5. Bak de taart in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Snijd de taart in stuken en sterveer er een salade bij.

Tip; maak je de taart de dag ervoor, zet dan ca. 12 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.

Snelle plaattaart met witlof en geitenkaas

Ingrediënten

Robert Herder messen: Altijd vlijmscherp!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer