Dessert

Chocolade fondue met vijfkruidenpoeder

Dessert

Chocolade fondue met vijfkruidenpoeder

Deze chocoladefondue is zo verrassend. Door de knoflook en het vijfkruidenpoeder krijg je een gelaagdheid van smaken. De gedroogde vijgen zorgen voor een knapperige bite en de fris zure abrikozen maken het helemaal af. Door de gelaagdheid van diverse smaken en structuren krijg je een bijzonder gerechtje. Deze spannende chocoladedip kun je heel goed op zondagmiddag serveren of na het eten bij een knapperend haardvuur met een glas dessertwijn.

Bereidingswijze

  1. Smelt de chocolade - au bain marie - in een vuurvaste kom, boven een pan met een bodem water.
    chocolade fondue
  2. Roer de knoflook, het vijfkruiden poeder een een snufjes zeezout door de chocolade.
  3. Schenk de chocolade in een schaaltje en zet het schaaltje op een groot bord. Leg de stukjes vijg en abrikoos op de rand van het bord, rondom de de chocolade fondue.
  4. Doop de stukjes gedroogde vrucht in de chocolade. Je kunt de chocoladefondue eventueel boven een theelichtje of op een rechaud vloeibaar en warm houden.

Yolanda’s vijfkruidenpoeder

3 eetlepels zwarte peperkorrels

1/2 theelepel witte peperkorrels

1/2 theelepel kruidnagels

1/2 theelepel piment

1/2 theelepel korianderzaadjes

Chocolade fondue met vijfkruidenpoeder

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer