Deze salade is vegetarisch en vegan als je ahornsiroop gebruikt in plaats van honing. Deze salade heeft één van de lekkerste dressings uit het boek. De pijnboompitten geven deze vinaigrette een plantaardige romigheid maar de sinaasappel en dille bovenop de wortels maken het lekker fris. Oog verblindend als hij is, doet deze salade het goed als indrukwekkend gerecht tijdens een etentje.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 200 graden. Doe de worteltjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, kaneel, zout en peper. Schep om en rooster ze 20 -25 minuten in de oven tot ze goudbruin en gekaramelliseerd zijn. Keer halverwege.
- Doe alle ingredienten voor de vinaigrette in een blender (of gebruik een staafmixer) en pureer glad en romig. Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat extra azijn.
- Maak de radicchio en kaki aan met wat kaneel-olie uit de ovenschaal. Proef en schep ze op een grote schaal zodra je tevreden bent met de smaak. Verdeel de geroosterde wortels erover, besprenkel met de vinaigrette en maak af met wat verse muntblaadjes.
In de boekrecensie over Salad day lees je waarom ik het zo’n leuk en lekker boek vind. Zo krijg je ook een beter beeld van Ajda’s recepten. Deze salade is makkelijk te combineren bij een hoofdgerecht, een onderdeel van een mezze. Je kunt er makkelijk wat geiten- of fetakaas over brokkelen voor een hartige smaak naast de zoete worteltjes.
Koop nu Salad days hier op bol.com