Tag: makkelijk

27 mei 2016

Paddenstoelen carpaccio

Het ideale voorgerecht voor vegetariërs en niet vegetariërs, gewoon omdat het lekker is en simpel te maken. Gebruik verse kruiden die je in huis hebt, maak het jezelf niet al te moeilijk als je bijvoorbeeld alleen maar bieslook kunt gebruiken. Ook dat smaakt heerlijk.

Lees meer
20 mei 2016

Ratatouille met merguez uit de oven

4-6 2 aubergines 2 courgettes 2 rode puntpaprika’s 1 gele paprika 1 grote ui, in dunne partjes 3 tenen knoflook, in partjes 1 el verse tijmblaadjes 1 el verse rozemarijnnaaldjes 1 el verse oreganoblaadjes, fijngehakt 8-12 merguez worstjes 1 el olijfolie braadslede Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergine, courgettes en paprika’s

Lees meer
Hoofdgerecht - 20 mei 2016

Pizzadeeg met rozemarijn

Pizza’s maken is altijd een feest. Je kunt zelf je toppings bepalen. Iedereen kan zijn eigen pizza rollen. Na het bakken - wat niet lang duurt - snij je de pizza’s in stukken en deel je ze uit. En zo blijft er een stroom van pizzapunten voorbijkomen met verrassende combinaties. En heel belangrijk kinderen vinden het echt super om op deze manier met hun eigen eten bezig te zijn. Ze zijn echt aan het koken, bakken, rollen en bereiden. Zien direct resultaat en krijgen vele complimentjes! Hoe leuk kan het zijn.

Lees meer
15 mei 2016

Forel uit de oven met room en citroen

Vlak bij mij in Frankrijk is een forellen kwekerij waar ik de vissen zo vers als het kan koop. Heerlijk! Ook in Nederland heb je gelukkig vijvers ze ook op duurzame wijze forel kweken. Op internet kun je ze makkelijk vinden. Bij de goede visman hebben ze ze ook of kun je ze bestellen! Hoofdgerecht voor 2 personen Voorbereidings- en bereidingstijd ca. 30 minuten

Lees meer
Brunch - 14 mei 2016

Knapperige aspergesalade met amandelolie en zelfgerookte tongfilet

Gekookte asperges zijn warm of koud ook heerlijk in een salade. Maar nog lekkerder vind ik het om van rauwe asperges een salade te maken. Ik snijd ze dan in dunne plakken en marineer ze in de dressing, dat kan een paar minuten zijn maar beter nog een uurtje of langer. Voor dit recept heb ik er op het laatste moment tongfilet bij gerookt die ik er warm opleg. In plaats van tong kun je ook andere visfilet (bijvoorbeeld zalm in dunne plakken), gamba’s of kreeft gebruiken. Voor het gemak kun je er natuurlijk ook kant en klaar gerookte zalm bijgeven. Lunch of klein hoofdgerecht voor 4 personen Voorbereidingstijd ca. 25 minuten, bereidingstijd ca. 5 minuten

Lees meer
22 april 2016

Chocolade espressopasta

Zelf je chocoladeboter of pasta maken is zo gebeurd. Leuk om samen met de kinderen te maken. Je kunt de espresso achterwege laten als ze dat niet lekker vinden. Je kunt er bijvoorbeeld een beetje vanille-aroma aan toevoegen voor kinderen.

Lees meer
26 maart 2016

Vijgen-dadels bonbons met pistachenootjes

Super goeie snack voor kinderen als ze van nootjes houden. Geef ze mee als 10 uurtje in een vrolijk papieren mini cupcakevormpje. En natuurlijk altijd lekker voor bij de thee of koffie.

Lees meer
Hoofdgerecht - 25 maart 2016

Raapstelen- en knolselderijstamppot met fenegriek-geitenkaas

Voor Paul, mijn man was het pas echt voorjaar als er weer raapstelen waren. Hij was er gek op! Zeker als ik er een stamppotje van maakte. De combinatie met knolselderij is heerlijk, die is ook minder zwaar, bevat minder koolhydraten dan aardappel en de smaak gaat heel goed samen met die van de raapsteeltjes. Ook de smaak van fenegriek in de geitenkaas is heel fijn in deze stamppot. Hoofdgerecht voor 4 personen Voorbereidingstijd ca. 5 minuten, bereidingstijd ca. 20 minuten

Lees meer
Hoofdgerecht - 3 maart 2016

Gebraden saucijs met sjalot

Echte lekkere saucijzen van de slager daar is niets mis mee. Heerlijk voor een doordeweekse dag. Lekker klassiek met bloemkool en gekookte aardappels. En met een twist; geroosterde bloemkool met geroosterde Roseval aardappels.

Lees meer
23 december 2015

Kaneelgranola

Echt lekker en echt gezond: een prachtig eet cadeautje voor gezondheidsfanaten: homemade granola. Je maakt het nog stijlvoller door een paar scheppen van de granola in een weckpotje te stoppen en er een handgeschreven label aan te hangen. Geef het recept erbij (of maak er een 'gedichtje' van) zodat de ontvanger het potje zelf kan blijven vullen.

Lees meer