Hoofdgerecht

Raapstelen- en knolselderijstamppot met fenegriek-geitenkaas

Hoofdgerecht

Raapstelen- en knolselderijstamppot met fenegriek-geitenkaas

Voor Paul, mijn man was het pas echt voorjaar als er weer raapstelen waren. Hij was er gek op! Zeker als ik er een stamppotje van maakte. De combinatie met knolselderij is heerlijk, die is ook minder zwaar, bevat minder koolhydraten dan aardappel en de smaak gaat heel goed samen met die van de raapsteeltjes. Ook de smaak van fenegriek in de geitenkaas is heel fijn in deze stamppot.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Voorbereidingstijd ca. 5 minuten, bereidingstijd ca. 20 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de knolselderij met een flink groot mes in parten en snijd de schillen eraf. Snijd de knolselderij in stukken en kook ze in een laagje water met wat zout in ca. 15 minuten gaar.
  2. Was en droog de raapstelen. Snijd de uiteinden (wortelstukjes) van de raapstelen en snijd de raapstelen wat kleiner. Snijd de kaas in kleine blokjes.
  3. Giet de knolselderij af, fijnstampen en mengen met de mayonaise en peper en zout naar smaak. Schep de raapstelen en de helft van de kaas erdoor. Warm de stamppot even door. Schep op borden en strooi de rest van de kaas erover. ®José van Mil

Tip: Voeg een paar – even gebakken – lente-uitjes (in ringetjes gesneden) met 2 teentjes fijngehakte knoflook (meegebakken) aan de stamppot toe.

Raapstelen- en knolselderijstamppot met fenegriek-geitenkaas

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer