Ratatouille met merguez uit de oven

Ratatouille met merguez uit de oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergine, courgettes en paprika’s in stukken van 2-3 cm en verdeel ze in de braadslede. Strooi de ui, knoflook en kruiden erover. Maal er zeezout en zwarte peper boven en sprenkel er 3 eetlepels olijfolie over. Schep alles door elkaar.
  2. Schuif de braadslede in het midden van de oven en rooster de groenten in 30-35 minuten gaar. Schep regelmatig om. Laat niet al het vocht verdampen, want ratatouille is het lekkerst als de groente smeuïg is.
  3. Bak tegen het einde van de oventijd de merguez in een koekenpan met olijfolie of betrijk ze dun met olijfolie en bak ze in een grillpan of op de barbecue in 8-10 minuten rondom bruin en gaar. Keer ze regelmatig. Leg de worstjes op de ratatouille. Serveer met rijst, pasta of brood.

Ratatouille met merguez uit de oven

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer