Plaattaarten zijn altijd lekker. En je kunt er zo lekker mee variëren. Om de taart iets voedzamer te maken heb ik er plakjes aardappel op gelegd. Je kunt ze makkelijk met zijn vieren eten als hoofdgerecht. Of snijdt de plaattaart in kleine stukjes en serveer bij de borrel als een snack.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor 180 °C. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat en druk ze vast aan elkaar.
- Snijd de uien in ½ ringen. Verhit de olie in een hapjespan, fruit de uien 10 min. aan zonder te kleuren. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de spekreepjes en majoraan toe.
- Verdeel de uien over het bladerdeeg. Snijd de aardappels in dunne plakjes en verdeel over de uien. Strooi de mais erover.
- Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de plaattaart in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
- Haal uit de oven en snijd in gelijke stukken en bestrooi met peterselie.