Voor deze vegetarische stamppot gebruik ik Cavolo Nero en ongeschilde Roseval aardappelen. Je kunt eventueel ook gewone boerenkool gebruiken en de aardappels wel schillen. Gebruik dan 100 g aardappelen meer.
Aan de lijn (zie weekmenu): Vervang de aardappelen in het recept door geschilde knolselderij, halveer de hoeveelheid hazelnoten (bevat zowel vet als koolhydraten).
Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd ca. 30 minuten
Bereidingswijze
- Was en snijd de aardappelen in vieren. Breng ze in een laagje koud water met wat zout aan de kook en kook ze (met deksel) in 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de cavolo Nero klein, voeg als de aardappelen 10 minuten hebben gekookt aan de pan toe en kook de laatste 10 minuten mee.
- Pel en snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Hak de hazelnoten grof. Bak de ui in de boter 4 minuten op een matig vuurtje. Zet het vuur onder de ui hoog, voeg de knoflook en hazelnoten aan de ui toe en bak 1-2 minuten mee.
- Giet het vocht van de gaargekookte aardappelen met cavolo nero af. Stamp fijn. Roer het ui, knoflook-notenmengsel, de mosterd en de azijn erdoor. Breng op smaak met peper & zout. Verkruimel de kaas erover en schep er snel een beetje door (kaas mag je blijven zien). ®José van Mil
Tip: Dit ook erg lekker op krokante (spelt)croutons: sneetjes brood bestrijken met olijfolie en in een hete oven ca. 180°C roosteren tot ze droog en knapperig zijn.