Nachos todos met chorizo, Jalapeno’s en avocado

Nachos todos met chorizo, Jalapeno’s en avocado

Met je handen eten vind ik heerlijk! Als het gerecht het toelaat natuurlijk… Bij deze Mexicaanse Nachos todos is dat zeker het geval. Die kun je eigenlijk niet eens met mes en vork naar binnen krijgen. Veel te knapperig en het vliegt dan alle kanten op. We hebben dit vroeger met de kinderen veel gegeten, die waren er gek op. Maar ook voor (rijp)volwassenen is dit een lekkere ongecompliceerde maaltijd.

Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd ca. 20 min.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de grill of oven op de hoogste stand.
  2. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de lente-uitjes in ringen, de chorizo in heel kleine stukjes en de Jalapeno’s iets kleiner. Scheur de sla in stukjes. Schil de avocado, halveer, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukken. Rasp de kaas grof.
  3. Roerbak de chorizo in een droge koeken 2 minuten op een matig vuur.
  4. Verdeel de chips over een grote bakplaat, platte ovenschaal of 2 ovenvaste borden. Strooi de tomaat, lente-uitjes, chorizo, avocado, sla, Jalapeno’s en kaas erover.
  5. Laat de kaas onder de grill of in de hete oven smelten (als je borden gebruikt eventueel om de beurt in de oven of onder de grill). Pluk de blaadjes koriander erboven. ®José van Mil

Tip: Schep er een verse salsa over: Meng de geraspte schil en het sap van 1 limoen met 2 tl suiker. Voeg er een 4-5 el lente-uiringetjes, 1 tl fijngehakte knoflook, 1-2 tl fijngehakte rode peper, 2 kleingesneden rijpe tomaten, wat komijnzaad en 3 el grofgehakte koriander toe.

Nachos todos met chorizo, Jalapeno’s en avocado

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer