Recepten

Voorgerecht – 29 september 2016

Quesadillas met tortillachips en guacamole

2-4 2 -3 rijpe avocado’s 1-2 bosuitjes, in ringen 2 el fijngesneden koriander 2 el citroen- of limoensap snuf chilipoeder 4 wraptortilla’s 75 – 100 g geraspte Cheddar of belegen Goudse kaas 2 el fijngesneden koriander 2 bosuitjes, in ringen 200 ml zure room tortillachips Guacomole: pureer de avocado’s met de bosui en de koriander

Lees meer
Bijgerecht – 24 september 2016

Witlof, sinaasappel, anijs en kappertjes

Witlof smaakt heerlijk als de groente geroosterd of gegrild wordt. In combinatie met sinaasappel, anijs en het licht zilte van de kappertjes zet je een verrassend groentegerecht op tafel. Voor 4 personen Voorbereidingstijd: ca. 10 minuten Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Lees meer
Bijgerecht – 23 september 2016

Snijbonen, sperziebonen en gele courgette

Snijbonen zijn eigenlijk heel fotogeniek, jammer dat ze meestal gesneden verwerkt worden. Tijdens een weekend Berlijn aten we bij en daar serveerde ze onder andere een gerecht met snijbonen en gele courgette. Niet gesneden maar in z’n geheel en beetgaar gekookt. Bijzonder inspirerend en lekker. Voor 4 personen Voorbereidingstijd: ca. 20 minuten Bereidingstijd: ca. 10 minuten

Lees meer
Hoofdgerecht – 23 september 2016

Broodje pulled kip met avocado

Pulled pork is in! Je kon van de zomer geen kooktijdschrift openslaan of er stond wel een pulled pork recept in. Omdat ik wat kipvlees over had van een pan bouillon trekken heb ik pulled chicken gemaakt. Dat viel bij iedereen erg in de smaak. Dus dat recept wil ik graag met jullie delen. Voor 2 personen Bereidingstijd: 25 minuten

Lees meer
Bijgerecht – 23 september 2016

Rode bieten met rucola en mosterddressing

Ik koop nooit kant-en-klaar gekookte bieten! Ik vind ze niet lekker en heb ook geen idee hoelang die dingen al in de winkel liggen. Bieten koken kost wat tijd maar als je eenmaal zelf gekookte bieten hebt geproefd wil je echt niets anders meer. Heb je nog ergens een snelkookpan staan? Haal hem dan maar tevoorschijn want die zijn echt superhandig voor het koken van bieten. In 30 minuten zijn ze dan gaar! Deze rode bietensalade met rucola en mosterddressing smaakt heerlijk bij een stukje op de huid gebakken vis. Een recept voor een recept van op de huid gebakken zeebaars vind je . Voor 4 personen Voorbereidingstijd: ca. 60 minuten (kooktijd bieten) Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Lees meer
Bijgerecht – 23 september 2016

Gevulde ronde courgette met rijst

Deze courgettes zijn kogelrond en uitermate geschikt om te vullen. Met geurige gebakken rijst zoals in dit recept maar ook met een gehaktsaus en geserveerd met spaghetti zet je een leuk en lekker gerecht op tafel. Geen bolcourgettes te vinden? Gebruik dat gewone courgettes, halveer ze en schep de rijst in de uitgeholde helften. Reken ook dan op één courgette per persoon. En heb je een moestuin ga dan op zoek naar zaad want deze Italiaanse courgettesoort doet het ook hier prima. Serveer dit courgette gerecht met de en je zet een feestelijk gerecht op tafel. Voor 2 personen Bereidingstijd: ca. 20 minuten Oventijd: ca. 15 minuten

Lees meer
Nagerecht – 23 september 2016

Crème brûlée maken zonder oven

Crème brûlée als dessert serveren is altijd een succes. In tegenstelling tot wat in de meeste recepten staat laat ik mijn crème brûlées nooit in een waterbad in de oven garen. Ik laat de schaaltjes crème in een uur in de diepvries opstijven. Vervolgens brand ik de suiker en het resultaat is een heerlijke zacht-romige crème brûlée met een krokant suikerlaagje. Voor 4 personen Bereidingstijd: ca. 20 minuten Wachttijd: ca. 1 uur

Lees meer
Hoofdgerecht – 23 september 2016

Chinese witte kip met zoute uien

Deze Chinese bereiding van kip is een echt familierecept. De Chinese opa van mijn man maakte het, zijn kinderen maken ook de kleinkinderen en achterkleinkinderen zijn verzot op de witte kip met zoute uien. Iedereen geeft zijn eigen draai aan het recept. Daardoor zijn er al talloze variaties ontstaan. Ik voeg bijvoorbeeld extra groenten en specerijen aan de bouillon toe waardoor er een verrukkelijke bouillon overblijft die je goed kunt invriezen en bewaren maar je kunt hem ook als bouillon serveren of er een van maken. Voor 4 personen Voorbereidingstijd: 24 uur (kip zouten) Bereidingstijd: ca. 40 minuten Wachttijd: ca. 2 uur

Lees meer
Nagerecht – 19 september 2016

Amandel Panna Cotta met blauwe bessen

  Zelf plukken. Het eerste goede voornemen voor volgend jaar is er al: iets lekkers van vers geplukt fruit maken. De mogelijkheden tot zelf plukken zijn talrijk: aardbeien, bessen, frambozen of de appels, peren en druiven uit je eigen tuin. Waarom opeens dit vroege voornemen. Ten eerste kwam buurvrouw Renée me verrassen met een potje zelfgemaakt druiven gelei en ik was op reis en heb wilde blauwe bessen geplukt. Wat is de smaak toch anders dan de bessen in de supermarkt, maak ook die prachtige blauwe kleur is een groot feest. Grote beker mee en vooral onder de struiken kijken zei gids Fergus, daar zitten de grootste. *Als je niets hebt ingevroren mag het nu nog met gekocht diepvriesfruit, maar volgend jaar: plukken!  

Lees meer
Bijgerecht – 14 september 2016

Aardappelbrood met rozemarijn

Dit aardappelbrood met rozemarijn wil je elke dag op het lunch menu zetten. Door een deel van de bloem door aardappel te vervangen wordt het brood luchtiger. Dit eenvoudige recept is heerlijk met een lik boter bij de borrel. Of tijdens de lunch met kaas of vlees beleg en een toef salade. En met een restje aardappels van de avond ervoor zit dit brood zo in elkaar.

Lees meer
Bijgerecht – 14 september 2016

Frisse spinazie-aardappel smoothie

Deze verrassende smoothie is lactose, glutenvrij en veganistisch met plantaardige kokosyoghurt gemaakt. Klinkt allemaal geitenwollesokkerig, niets is minder waar het is gewoon een smoothie met spinazie en banaan. Als je de gekookte aardappels van de vorige avond hebt bewaard is deze smoothie zo gemaakt. En ook lastig groente eters of kinderen vinden het lekker. Zeker lekker voedzaam voor kinderen die in de groei zijn en de hele dag – honger – om je heen roepen.

Lees meer
14 september 2016

Aardappelsalade met kip en augurk

Met boerenbeenham of gebraden kip is deze maaltijdsalade een verrassende snelle variatie op de klassieke huzarensalade waar je gestoofd rundvlees in verwerkt. Heerlijk om van tevoren te maken. Op een warme dag in de ochtend maken voor de avond. Of serveer de salade op een verjaardag met een kop soep en stokbrood als een maaltijd.  

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer