lunchgerecht

Ravioli met spinazie en ricotta en salieboter

lunchgerecht

Ravioli met spinazie en ricotta en salieboter

In elk dorp of gehucht in Italië is verse pasta te koop. Kleine of grotere in diverse vormen en allerlei vullingen. Wij kochten ravioli met noten in Bologna en tortelloni met blauwe kaas en peer, met pompoen en Parmezaan. Bekend en ook in Nederland te koop is ravioli met spinazie en ricotta. Groenten staan apart op de kaart als contorni of verdura. Ze kunnen erbij besteld worden. Lekker zijn de kleine stevige courgetjes die wij bakten met salie of rozemarijn die we plukten in de tuin. 

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta in ruim kokend water gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Bij verse pasta is dat enkel minuten tot ze boven komen drijven.
  2. Smelt de boter in een kleine pan en laat de salie daarin trekken en smaak afgeven.
  3. Giet de pasta af en schenk de salieboter erover. Bestrooi met Parmezaanse kaas.

Tip: wil je hier groenten bij, bijvoorbeeld gestoofde courgettes, begin daar dan eerst mee.  

Ravioli met spinazie en ricotta en salieboter

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer