Hoofdgerecht

Smörebrød met aardappel, spekjes en mayo

Hoofdgerecht

Smörebrød met aardappel, spekjes en mayo

Met een aantal culinaire collega’s waaronder ook Clara, Yolanda en Anneke uitdekeukenvan8 waren we vorige week in Kopenhagen om smakelijke inspiratie op te doen. Nou dat is royaal gelukt! Er waren veel hoogte punten en de eenvoudigste daarvan is wel het verrukkelijke smörebrød dat ze er hebben. Allemaal prachtige roggeboterhammetjes die zijn belegd met vaste combinaties van ingrediënten. Een conservatievere Deen zal het niet in z’n hoofd halen op een rauwe ui op rosbief te leggen, wel gefruite ui! Op de roggebroodjes met ingemaakte haring moet juist wel rauwe ui en zo voort. Grappig maar wel heel erg lekker. We werden ermee verwelkomd in het hotel en hebben likkebaardend gekeken in de vitrine op de foodmarkt “Torvehallerne” waar ze er ware kunstwerkjes van hebben gemaakt. Voor de lunch hebben we ervan gesnoept bij Øl & Brød (Viktoriagade 6 st tv 1655 Kopenhagen) en ook op het vliegveld konden we het niet laten om nog een laatste keer een paar van deze prachtige open roggesandwiches te bestellen. Het recept hier is voor mijn absolute favoriet die eigenlijk de allersimpelste is met plakjes aardappel, spek en mayonaise zoals we die bij Øl & Brød kregen. Zalige eenvoud!

2 personen

Bereidingstijd ca. 10 minuten

Bereidingswijze

  1. Bak de plakjes spek in een koekenpan op een laag vuur uit. Laat op keukenpapier uitlekken. Breek het spek in stukjes.
  2. Snijd het roggebrood doormidden. Snijd de aardappels elk in 6 plakjes.
  3. Beleg het roggebrood met plakjes aardappel, een lepeltje mayonaise, stukjes spek, zilveruitjes en takjes waterkers.®José van Mil

Smörebrød met aardappel, spekjes en mayo

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer