lunchgerecht

Melanzana alla Parmigiana Aubergineschotel met tomaat en Parmezaanse kaas

lunchgerecht

Melanzana alla Parmigiana Aubergineschotel met tomaat en Parmezaanse kaas

Comfortfood op zijn Italiaans. In sommige recepten wordt Mozzarella gebruikt als extra laag, maar de meeste Italianen doen dit niet.

Bereidingswijze

  1. Maak de saus: fruit de ui en de knoflook in 2 el olie ca. 3 minuten op laag vuur.
  2. Snijd of prak de tomaten in stukjes en doe ze in de pan. Voeg enkele blaadjes basilicum en wat oregano toe. Laat de saus 20 – 30 minuten pruttelen. Pureer de saus glad en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwijder de steel van de aubergines en snijd ze in de lengte in dunne plakken. Verhit olie in een ruime koekenpan of grillpan en bak de aubergines aan beide kanten tot ze gaar zijn (3 – 4 min. per kant). Ga door tot alle aubergineplakken gebakken zijn.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  5. Maak lagen in een ovenschaal (ca. 20 – 30 cm). Begin met saus, basilicum, aubergine en kaas. Herhaal de lagen. De bovenste laag is kaas.
  6. Bak de aubergines in de oven ca. 25 minuten of tot de saus bubbelt.

Tip: Lekker met gehaktballetjes als je dit als hoofdgerecht wilt eten.

Melanzana alla Parmigiana Aubergineschotel met tomaat en Parmezaanse kaas

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer