lunchgerecht

Rosbief met ricotta en tomaat

lunchgerecht

Rosbief met ricotta en tomaat

Ricotta is een verse Italiaanse kaas en een bijproduct van Parmezaanse kaas. Het wordt gemaakt o.a. van de wei. We bezochten een klein bedrijf dat elke dag 14-15 Parmezaanse kazen maakt en proefden de ricotta nog warm. Heerlijk.

Bereidingswijze

  1. Bestrijk elk plakje rosbief met ricotta en leg in het midden een tomaatje. Rol op.
  2. Verdeel rucola over 2 borden. Leg er de rolletjes op. Als voorgerecht bijvoorbeeld 5 rolletjes, als lunch wat meer.
  3. Bestrooi met zout en peper en serveer met een partje citroen.

Tip: ook hier zijn gebakken aardappels met rozemarijn lekker bij.

Rosbief met ricotta en tomaat

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer