Hoofdgerecht

Biefstuk met rucola en Parmezaanse kaas

Hoofdgerecht

Biefstuk met rucola en Parmezaanse kaas

Ook in het dorp Monzuno, maar dan in restaurant Gustavino & Passalacqua at ik de lekkerste biefstuk ooit. Simpel bestrooid met rucola en vers geraspte Parmezaanse kaas.  Italianen eten dit als hoofdgerecht of secundi piatti.

Bereidingswijze

  1. Dep het vlees met keukenpapier droog en bestrooi het met zout en peper.
  2. Verhit olie en boter in een koekenpan en bak de biefstukken 2 – 3 minuten per kant afhankelijk van de dikte en de gewenste roodheid van het vlees.
  3. Laat het vlees minstens 5 minuten rusten in een dubbele laag aluminiumfolie. Snijd het dan met een scherp mes in plakjes.
  4. Verdeel het vlees over borden.
  5. Strooi er rucola en kaas over.

Tip: Lekker met gebakken aardappelen met rozemarijn. (patata al forno) 

Biefstuk met rucola en Parmezaanse kaas

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer