Hoofdgerecht

Polenta Cinghiale

Hoofdgerecht

Polenta Cinghiale

Voorbereidingstijd: ca. 30 min. + 1 nacht marineren

Bereidingstijd: ca. 2 uur

Oktober, begin van de jacht o.a. op wilde zwijnen. Op het truffelfeest werd ook polenta Cinghiale geserveerd. Mijn vlees minnende schoonzoon vond dit fantastisch, maar kon het niet op. Meestal wordt het vlees een nacht gemarineerd. 

Bereidingswijze

  1. Doe het vlees in een schaal met de rode wijn, jeneverbessen en laurierbladeren. Dek af met plasticfolie en laat 1 nacht marineren in de koelkast. Bewaar de marinade. Schep het vlees eruit, dep het droog en bestrooi licht met bloem.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe en bak op matig vuur 3 minuten mee. Blus met de marinade. Verdun de fond met een gelijk deel water en voeg toe met de rozemarijn, salie en wat zout en peper. Laat het vlees in 1 ½ - 2 uur gaar worden.
  3. Breng voor de polenta 1 ½ liter water met zout aan de kook in een ruime pan. Strooi al roerende de polenta erin en blijf roeren tot het een dikke pap wordt die van de panwand loslaat. Dit kan 10 - 20 minuten duren afhankelijk van de dikte van de polenta. Stop met roeren als de polenta smeuïg is en roer er roomboter en kaas door.
  4. Breng de wildzwijnstoofpot op smaak met zout en peper. Als de saus te dun is kan die op hoog vuur inkoken of bijgebonden worden.
  5. Italianen eten polenta met de stoofpot. Je mag er broccoli of salade bij eten.

Tip: Voeg gebakken paddenstoelen toe, bijv. eekhoorntjesbrood en vervang rode wijn door port. Snijd overgebleven polenta in stukken en bak ze. 

Polenta Cinghiale

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer