Filocrackers met rucola-yoghurt en gekonfijte tomaatjes

Filocrackers met rucola-yoghurt en gekonfijte tomaatjes

Als ik van een ingrediënt meer moet kopen dan ik nodig heb in een recept ,maak ik er op andere dagen weer wat anders mee. De overgebleven yoghurt van de muffins van deze week heb ik gebruikt in een lekkere crème voor op deze crackers. De salie van de cantharellen en gnocchi heb ik opgemaakt in de hete bliksem. De bleekselderij heb ik zowel bij hete bliksem als de linzen gebruikt. De manier om niet met restjes te blijven zitten!

Klein gerecht voor 2 personen

Bereidingstijd ca. 15 minuten en ca. 50 minuten in de oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 110°C.
  2. Leg de tomaatjes in een bakblikje. Besprenkel met een beetje olie en strooi er grof gemalen peper en grof zout over. Zet ze in de oven en konfijt ze 40-50 minuten.
  3. Maak in de beker van de staafmixer 1/4 van de rucola met de peterselie fijn. Voeg de zongedroogde tomaten en een el van de olie van de tomaten toe en maal in stukjes. Roer de yoghurt erdoor en breng op smaak met peper & zout.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Smelt de boter zonder bruin te laten worden. Knip de velletjes filodeeg eventueel in grote cirkels of laat ze heel. Leg er twee op een bakplaat. Bestrijk ze met boter. Leg op elk nog velletjes deeg en bestrijk ook met boter.
  6. Bak in de oven in een paar minuten lekker bruin (kijk uit, het kan snel gaan!)
  7. Serveer de crackers koud of warm met daarop de tomaatjes, rucolayoghurt en de rest van de rucola.®José van Mil

Filocrackers met rucola-yoghurt en gekonfijte tomaatjes

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer